Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 15 de de desembre del 2011 | 18:21
Recull de premsa · Comunicació

Marín: "Tenim el repte de consolidar les indústries culturals com un dels vectors de referència d'un nou model econòmic"

"La CCMA ha de continuar exercint de locomotora de les indústries culturals a Catalunya, de manera que l'orientació que prengui serà un factor determinant per al futur de tot el sector".

Enric Marín

Enric Marín, president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), ha sentenciat a un article publicat al diari El Punt AVUI que les funcions del servei públic audiovisual a Catalunya són quatre: "contribuir a la normalització de l'ús social de la llengua, impulsar la cultura, reforçar els valors cívics i democràtics, i potenciar la indústria". "Qualsevol de les tres primeres funcions ja justificaria per si sola l'existència d'uns mitjans audiovisuals públics potents. Però com a estratègia de país, la quarta funció és tan determinant com les tres primeres" ha continuat.

A l'article La CCMA i les indústries culturals a Catalunya Marín ha dit que en els pròxims anys encara serà més important per a l'economia la potenciació de la indústria audiovisual perquè "el context de severa crisi econòmica que patim exigeix fer apostes en aquells àmbits econòmics de més projecció i que més connecten amb la nostra tradició industrial". Marín ha destacat que Catalunya ha estat capdavantera en el terreny de les indústries culturals en un sentit ampli "des de les darreries del segle XIX" i ha dit que "ara tenim el repte de consolidar aquest sector productiu com un dels vectors de referència d'un nou model econòmic català".

"Faig aquestes consideracions ─ha continuat Marín─ per donar relleu a la voluntat expressada recentment pel secretari general de Presidència, el senyor Francesc Homs, d'avançar ràpidament en la definició del nou contracte programa de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA)". En aquest aspecte, l'autor de l'article ha conclòs que la definició del nou contracte programa de la CCMA és un document "bàsic" per a fer possible la continuïtat del procés de recreació de TV3 i de Catalunya Ràdio. "I és, també, la peça clau del necessari pla estratègic de les indústries audiovisuals a Catalunya" ha dit.

"La CCMA ha de continuar exercint de locomotora de les indústries culturals a Catalunya, de manera que l'orientació que prengui en els pròxims anys la necessària transformació de la CCMA serà un factor determinant per al futur de tot el sector" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Notícia · Comunicació
El nou director de Tv3 afirma "Jo vinc aquí a arriscar"
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
Vicent Sanchis substituirà Jaume Peral al capdavant de TV3
Notícia · Nació Digital
Josep Cuní deixarà 8tv quan acabi la temporada
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
Àgora Irla el proper dimarts 7 de febrer: El futur de la TV i l'audiovisual
Opinió · Política catalana
Un espai decent
Recull de premsa · Cultura i mitjans de comunicació
Condeminas: "TV3 es pot esperar any més?"
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
El CAC demana augmentar en 137 milions anuals el pressupost de la CCMA
Recull de premsa · Comunicació
Gutiérrez: "Estadístiques discutibles a 'La Vanguardia' contra la independència"
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
"El pati descobert" a NacióDigital
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
Gordillo: "Només pots tenir el reconeixement social i la credibilitat social..., si ets molt influent en quant a audiència"
Indica publicitat