Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 5 de de juny del 2012 | 18:02
Recull de premsa · Economia

Cabana: "Bankia reflecteix la feblesa espanyola: tots són històries d'amics del PP i PSOE"

"A Rato l'ha substituït Goirigolzarri, l'únic executiu basc que va fer costat a Francisco González, amic d'Aznar, quan aquest obligà a la dimissió de la burgesia basca del BBVA".

L'especialista en economia Francesc Cabana ha sentenciat que Bankia s'ha convertit en el "símbol de la feblesa espanyola" perquè "tot són històries d'amics del PP i amics del PSOE". "No és estrany, el recel dels mercats internacionals" ha dit Cabana qui, a més, ha lamentat que "tots en paguem les conseqüències".

Francesc Cabana ha explicat la història dels origens d'aquesta banca a un article a El Punt AVUI: "Caja Madrid va arribar a Barcelona el 1981, quan la Caixa de Sabadell li va vendre gentilment l'edifici que tenia a la plaça de Catalunya per 300 milions de pessetes. [...] El 1988 va començar la seva llarga etapa de politització. Primer, en l'òrbita socialista amb Jaime Terceiro de president i, després, el 1996, amb Miguel Blesa, amic de José María Aznar".

Cabana ha explicat també que el consell d'administració estava controlat "pel partit que guanyava les eleccions a la Comunitat de Madrid", amb la qual cosa les "lluites polítiques van ser constants, fins i tot entre els membres del mateix partit". "El 2007 Caja Madrid va comprar una participació en la privatitzada Iberia ─ha continuat─, que li donava el control. L'operació la va promocionar Esperanza Aguirre".

L'autor de l'article Vergonya, barons, vergonya ha dit que aquesta va ser una "jugada política al 100% que li va comportar fortes pèrdues" i que poc després va començar "la guerra entre Aguirre i Ruiz Gallardón, alcalde de Madrid, que volien imposar el successor de Blesa": "S'imposà Mariano Rajoy i el seu candidat, Rodrigo Rato, exgerent del Fons Monetari Internacional i exvicepresident del govern d'Aznar".

"Al febrer passat, Rato va dir que no li calien diners ─ha conclòs Cabana─. Al cap de 3 mesos, el govern ha forçat la seva dimissió en comprovar que no era veritat i a Rato l'ha substituït Goirigolzarri, l'únic executiu basc que va fer costat a Francisco González, amic d'Aznar". Cabana ha sentenciat que Bankia "s'ha convertit en el símbol de la feblesa espanyola" i que ara "tots en paguem les conseqüències."

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat