Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 7 de de juliol del 2010 | 14:29
Recull de premsa · Esport

Villatoro: "Espanya s'hauria de preguntar per què hi ha tantes persones que tenen el passaport espanyol i no van amb la selecció"

Barcelona · L'escriptor Vicenç Villatoro s'ha declarat a favor d'Alemanya en el partit d'avui contra la selecció espanyola a un article a l'AVUI: "Jo sóc dels que avui volen que guanyi Alemanya. Si això fos només futbol, ningú no me'n demanaria explicacions: cadascú va amb qui vol. Però el futbol de seleccions és també o sobretot política i per tant es fa estrany que no coincideixin el passaport i les preferències".

Villatoro ha denunciat que existeix una "mena de deure ciutadà i un sobreentès generalitzat" a partir del qual "tots anem amb els qui hem d'anar": "Des de la publicitat a les retransmissions o als informatius", i ha explicat que hi ha gent "que va amb Espanya per raons futbolístiques: proximitat dels jugadors, model de joc..." però que també "hi ha us ús polític de la selecció espanyola per excitar un sentiment nacionalista". "I el nacionalisme espanyol -ha continuat l'autor de l'article- s'ha construït en la confrontació amb els nacionalismes dits perifèrics, com un projecte uniformista i centralista".

"Si els que estan a favor d'aquest projecte van amb la selecció per política, no es poden estranyar que els que hi estan en contra vagin, per política, amb Alemanya" ha sentenciat Villatoro. L'escriptor ha assegurat, finalment, que en "aquests dos segments -asimètrics, però amplis- d'opció futbolística" Espanya "s'hauria de preguntar per què hi ha tantes persones que tenen el passaport espanyol i no van amb Espanya. s el símptoma d'alguna cosa".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat