Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 22 de de juliol del 2011 | 18:43
Recull de premsa · Política

E. Folch: "La democràcia ha sortit més reforçada que mai el dia que la justícia ha desmentit els votants"

"Els vots no serveixen per indultar els delictes. Francisco Camps s'aferrava dimecres a la nit a aquesta última taula de salvació. Però ja era tard: guanyar ja no és suficient, també cal ser honest".

Ernest Folch

L'editor Ernest Folch ha sentenciat a un article publicat al diari Ara que, tot i que pugui ser una paradoxa, "la democràcia ha sortit més reforçada que mai el dia que la justícia ha desmentit els votants".

Tot fent referència a la dimissió de Francisco Camps en el seu càrrec de president de la Generalitat valenciana, Folch ha dit que "aquests dies s'insinua que l'aclamació popular substitueix els jutges, i de fet Camps ho ha deixat entreveure en el seu atac de megalomania": "Fins i tot en el cas de Rupert Murdoch, els pocs defensors que li quedaven es van posar a destacar els negocis que havia fet i els diaris que havia venut, com si tenir el favor del públic suposés algun eximent dels seus delictes".

Ernest Folch ha sentenciat que està "molt bé" que News of the World vengui més de 2 milions d'exemplars cada setmana i que Francisco Camps arrasi en les eleccions "però pretendre que les urnes i els quioscos suplantin la justícia és una bogeria que només es pot fabricar qui ha perdut el món de vista". En aquest aspecte, l'autor de l'article ha volgut subratllar que "estem d'enhorabona" i que s'ha de celebrar "la lliçó que a partir d'ara hauran de tenir en compte els polítics que s'emborratxen en la seva pròpia eufòria electoral: els vots no serveixen per indultar els delictes".

"Que hi hagi unes eleccions -ha conclòs Folch- no té res a veure amb el fet que s'obri un procés judicial.[...] Durant anys hi havia gent intel·ligent que defensava Berlusconi amb l'argument que guanyava eleccions, i no va ser fins a l'escàndol de Villa Certosa que el món es va començar a adonar que aquell home que era tan bo guanyant comicis podia ser també, i sense que fos incompatible, un pocavergonya. I poc després d'iniciar la guerra de l'Iraq i que s'haguessin demostrat falsos els arguments que la van possibilitar, George W. Bush va ser reelegit còmodament en les eleccions presidencials nord-americanes, i algú va pretendre fer-nos creure que si el poble nord-americà l'havia tornat a escollir era una demostració que no ho devia haver fet tan malament".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Indica publicitat