Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 13 de de desembre del 2011 | 17:03
La fotografia · Política

La imatge que va fer caure Camps esdevé una realitat

És la fotografia que ha intentat evitar des que va obrir-se el 'cas dels vestits', però finalment s'ha acomplert. L'expresident de la Generalitat s'ha assegut al banc dels acusats amb el seu somriure histriònic al costat d'un Ricardo Camps abatut. Els dos s'han declarat innocents.

L'expresident del govern valencià, Francisco Camps, i l'exsecretari general del PP valencià, Ricardo Costa, es troben des de poc abans de les 9 del matí a les dependències del Palau de Justícia de València, seu del TSJ valencià, en la jornada en què declaren com acusats en el judici del 'Cas dels vestits'. La imatge que va fer caure Camps, assentat al banc dels acusats, s'ha acomplert aquest dimarts després que ahir el procés per escollir el jurat popular s'allargués diverses hores. Costa ha arribat primer i ho ha fet a peu, amb semblant seriós i acompanyat del seu advocat. Minuts més tard ha arribat Francisco Camps, que ha baixat d'un vehicle acompanyat de la seva dona, del seu advocat, i d'un somriure nerviós que no l'ha abandonat des que el 'cas dels vestits' va anara agafant volada i el va acorralar políticament. Camps i Costa estan acusats d'un delicte de suborn passiu impropi, càrrec que han negat els dos.

L'expresident de la Generalitat Valenciana ha declarat davant el magistrat president del jurat que és "absolutament innocent". Camps s'ha pronunciat d'aquesta manera en ser preguntat després de les qualificacions provisionals sobre si acceptaria un acord de conformitat per declarar-se culpable del delicte de suborn passiu del què està acusat. L'exsecretari general del PP Ricardo Costa s'ha limitat a assegurar "no em conformaré". Els dos estan acusats d'haver rebut peces de vestir com a regal per part de membres de la trama 'Gürtel' pel càrrec que ostentaven i per intentar influir en les seves decisions.

La defensa de Camps, exercida per l'advocat Javier Boix, ha argumentat en la lectura de l'informe preliminar al jurat que el seu client és una persona "austera" i ha insistit en qualificar com "absurd" el procés. Boix ha assegurat que l'expresident no guarda cap factura i mai paga amb targeta de crèdit alhora que ha reclamat "sentit comú" als membres del jurat per tractar "aquest gran embolic que és 'Gürtel'". L'advocat ha explicat que Camps és una persona "entranyable i afectuosa", argument que li serveix per justificar la conversa intervinguda on anomena 'amiguet de l'ànima' a Álvaro Pérez 'El Bigotis'.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat