Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 25 de de novembre del 2011 | 16:50
Recull de premsa · Política

Xavier Bosch: "Bones festes, menys un 5%, a tothom"

"És lleig [...] que només dos dies després de celebrar l'èxit del hat trick electoral de CiU, el president anunciés el nou pla de retallades. ¿Ha pensat més en el país o en el partit?"

Xavier Bosch

Dura crítica del periodista Xavier Bosch a les retallades anunciades pel Govern Mas. A un article publicat al diari Ara, titulat Agenda oculta, Bosch ha qualificat de "lleig" que "només dos dies després" de celebrar l'èxit del hat trick electoral de CiU, el president anunciés el nou pla de retallades: "¿Ha pensat més en el país o en el partit?".

L'autor de l'article ha lamentat pensar de manera reiterada en l'agenda oculta de Mariano Rajoy: "Tant debatre sobre si Mariano Rajoy tenia una agenda oculta, tant denunciar que no ensenyava les cartes perquè no el perjudiqués a les urnes i, resulta, que el que portava l'agenda, i ben amagada, el teníem molt més a prop nostre". Bosch ha dit que Artur Mas, "per més que insisteixi Joan Herrera, no ha comès frau electoral" però que les seves mesures "per dir-ho suau" són lletges.

Pagarem més IRPF i més impost de patrimoni que enlloc però en canvi, el Govern de Mas retira l'últim tram de l'impost de successions"

"Mas [...] pot ser un bon president ─ha continuat─. Potser, precisament, perquè a desgrat seu fa el que toca, es blinda del què diran i, a sobre, es prepara una estratègia per demostrar -als d'aquí i als d'allà- que el pacte fiscal és més necessari que el pa que mengem. Les mesures, però, tinguin el caràcter que tinguin, sempre agafaran a contrapeu els col·lectius afectats".

Bosch, finalment ha lamentat que els catalans "pagarem més IRPF i més impost de patrimoni que enlloc" però en canvi, el Govern de Mas retira l'últim tram de l'impost de successions "perquè -ens asseguren- és injust que a d'altres comunitats no el tinguin i nosaltres sí". "Als universitaris se'ls tornarà a apujar la matrícula ─ha conclòs─, als funcionaris se'ls tornarà a retallar el sou [...]. Ens apugen la benzina, el transport públic i l'aigua. Es treuen de la màniga [...]. I, enmig de tanta alegria, d'aquí un mes serà Nadal. Bones festes, menys un 5%, a tothom".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat