"Ni bibliografia internacional, ni discussió de les circumstàncies de l'escissió de Txecoslovàquia, ni models economètrics, ni justificació de les diferències amb els resultats britànics".
El doctor en economia, Miquel Puig, ha lamentat a un article la "mediocritat" del documentdel qual la premsa es va fer ressò fa un parell de setmanes i que el ministre Margallo "hauria enviat a totes les ambaixades".
A l'article Una vergonyosa mediocritat Puig hi continua dient que, segons aquest informe, "la dependència" que té l'economia catalana del mercat espanyol és "l'equivalent al 25% del seu PIB, menys que a la resta del món (menor dependència, doncs, que en el cas escocès)". "Després, esmenta l'enorme caiguda del comerç que va tenir lloc entre Txèquia i Eslovàquia. Per acabar, dóna per bons els resultats de dos estudis de sengles militants de l'antiindependentisme; el primer, de José Luis Feito, prediu que el comerç entre Catalunya i Espanya cauria un 50%, cosa que implicaria una caiguda del PIB del 10%; el segon, de Mikel Buesa, estima que l'efecte frontera produiria una caiguda del PIB català del 15%" ha continuat.
"Perquè el lector es faci càrrec del que signifiquen aquestes xifres, n'hi ha prou fent notar que la present contracció, iniciada el 2007, ha reduït el PIB en un 7%, aproximadament", i ha lamentat que el document del ministeri de Margallo només indica aquestes dades: "Això és tot. Ni bibliografia internacional, ni discussió de les circumstàncies de l'escissió de Txecoslovàquia, ni models economètrics, ni justificació de les diferències amb els resultats britànics".
"No satisfet amb això, el document tracta la caiguda prevista com si hagués de tenir lloc no progressivament al llarg d'anys, sinó de cop, instantàniament després de creada la nova frontera" ha insistit. "En conclusió: cap esforç per construir un discurs documentat, convincent i seriós" ha conclòs.