Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 11 de d'abril del 2014 | 17:12
Recull de premsa

Ribera: "No ens deixen votar perquè tenen por de perdre"

"Catalunya volem votar malgrat que no tinguem clar quin serà el resultat. Ens prenem la democràcia com un objectiu en si mateix. Allà és una eina estratègica en funció de les expectatives".

El periodista Carles Ribera ha indicat a un article que el debat sobre la consulta al Congrés dels Diputats "ha deixat bastant clar que Espanya i Catalunya no és pas que tinguin un conflicte per la separació, sinó que políticament ja funcionen com dos països diferents".

"Dimarts a Madrid va quedar palesa la relació diferent que mantenen un país i l'altre amb la democràcia. Els catalans hi vam anar a demanar democràcia, però tant Rajoy com Rubalcaba van portar l'aigua del debat al molí no pas del dret a decidir sinó de la independència" ha explicat a l'article Espanya ens veu independents. Ribera ha recordat també que "tant un líder com l'altre van admetre que si no ens deixen votar és perquè ho volem aprofitar per demanar la independència" i que aquesta és "la clau de la qüestió": "No ens deixen votar perquè tenen por de perdre".

"Mentre que a Catalunya el consens està a demanar el dret a decidir, un punt on conflueixen persones que són favorables a l'estat propi i lliure i d'altres que s'estimarien més un federalisme autèntic o una confederació de sobiranies, a Espanya, històricament més amants del blanc o negre, més refractaris al matís, interpreten el referèndum com una porta que volem aprofitar per marxar. Agafats individualment som molts catalans els que volem marxar" ha continuat.

Finalment l'autor de l'article ha conclòs que aquesta és "la diferència fonamental entre Espanya i Catalunya": "A Madrid no volen permetre un referèndum per por de perdre'l. A Catalunya volem votar malgrat que no tinguem clar quin serà el resultat. Ens prenem la democràcia com un objectiu en si mateix. Allà és una eina estratègica en funció de les expectatives. I en aquest cas, curiosament, qui veu més clara la necessitat de la independència som molts catalans, però qui la veu més probable semblen ser els mateixos espanyols".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Opinió · Política catalana
El respecte a la llei
Opinió · Política catalana
Les maniobres per desviar l'atenció pública
Opinió · Política catalana
Del carrer a les nostres institucions
Opinió · Política catalana
Els poders públics i la societat civil
La fotografia · General
Puigdemont: "Som una nació que té un gran esperit esportiu"
Opinió · Política
Democràcia i respecte a la Constitució
Opinió · Política
Probable nou estil polític repressiu
Opinió · Política catalana
Endavant i mantinguem la dignitat
Opinió · Política
La interpretació i l'aplicació de la llei
Opinió · Cultura
El Temple de la Sagrada Família
Indica publicitat