Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 4 de de juliol del 2014 | 18:19
Recull de premsa

Tresserras: "Al novembre caldrà fer un salt qualitatiu en la campanya internacional"

"Hem de poder establir relacions de col·laboració amb les noves potències emergents i altres països que puguin veure en Catalunya un possible aliat en la seva projecció europea i mediterrània."

L'exconseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, ha alertat a un article que al novembre "caldrà fer un salt qualitatiu en la campanya internacional de divulgació i adhesió a la causa catalana". "I no només en relació amb les potències europees [...] o amb els Estats Units --ha indicat--. Hem de poder establir relacions de col·laboració amb les noves potències emergents i altres països que puguin veure en Catalunya un possible aliat en la seva projecció europea i mediterrània".

A l'article Novembre, punt d'inflexió Tresserras hi ha afegit que en una conjuntura internacional "tan inestable i amb una geometria conflictiva tan complexa, Catalunya haurà de trobar el suport diplomàtic, polític i econòmic indispensables per poder encarar amb garanties l'etapa definitiva de la independència" i ha dit que en el front polític intern, "mentrestant, és urgent fer passos decisius en qüestions tan diferents com l'aprovació d'una llei electoral o la vertebració d'un sistema tributari català capaç de recaptar tots els impostos".

L'autor de l'article ha recordat que "un veterà dirigent" va sorprendre la parròquia invocant la necessitat de reconstruir el "centre polític": "Potser aquest centre li podria prolongar la seva incombustible trajectòria". Tresserras també ha dit que "sembla que l'aparell del PSC ha trobat refugis impermeables als canvis de sensibilitat i de prioritats de la societat" i ha sentenciat que, en canvi, la "veritable reconstrucció la condueixen els moviments cívics que, convençuts de la necessitat de la política, busquen en l'espai polític una expressió fiable, propositiva, transformadora, capaç d'esdevenir majoritària".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat