Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 30 de d'octubre del 2014 | 19:40
Recull de premsa

Tresserras: "Digui el que digui i faci el que faci l'Estat, votarem"

"No negociaran, ni ara ni mai, si no s'hi veuen forçats perquè ningú no estarà disposat a assumir, davant del fervor espanyolista, el paper del dirigent tou, que es plega a atendre [...] les aspiracions catalanes".

L'ex conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, ha dit a un article que des de Madrid "no negociaran, ni ara ni mai, si no s'hi veuen forçats" perquè "ningú no estarà disposat a assumir, davant del fervor espanyolista, el paper del dirigent tou, que es plega a atendre, ni que sigui en una part mínima, les aspiracions catalanes".

"Que s'esbombin aquests dies --interessadament-- suposades trobades entre empresaris, la vicepresidenta espanyola i els devots catalans més irreductibles de la tercera via (Duran, PSC), per pactar una reforma constitucional amb contrapartides nominals --nació--, fiscals --nou pacte-- i competencials --llengua, cultura, educació--, forma part del moviment de distracció" ha assenyalat Tresserras.

A l'article A què esperem? l'autor hi ha continuat alertant que "en nom de Catalunya només hi pot negociar qui en tingui la representació i el mandat" i ha lamentat que "l'Estat no negociarà si no s'hi veu obligat" per la qual cosa "des del catalanisme realment sobiranista i amb veritable intenció transformadora, totes les dilacions, totes les esperes que no reforcin manifestament la posició, totes les especulacions de calendari que difereixin de la possibilitat del mandat democràtic per procedir al trencament amb l'Estat, constitueixen una pèrdua de temps i d'energies".

"Sabem quins són els límits de tot ordre d'aquest 9-N --ha continuat l'ex conseller--. Els imposats per l'Estat i els plantejats des d'aquí. I sabem amb quina mena de reserves i prudència caldrà avaluar els resultats de la jornada "participativa". Però, en darrer terme, hi ha els partidaris d'exigir i fer valer les llibertats i els partidaris de negar-les. Els que defensen l'expressió de la voluntat popular i els que volen impedir-la sigui com sigui".

L'autor de l'article ha conclòs que el 9-N serà un "test per a l'independentisme, però també serà un test per a tots els demòcrates": "Les situacions complexes que obliguen a prendre partit revelen les veritables complicitats i lleialtats de cadascú. El 9-N serà una jornada especialment incòmoda per als demòcrates contraris a la independència. [...] Confiem que, aquesta vegada, no hi haurà esquerdes entre els autèntics defensors del dret a decidir i que tothom mantindrà una posició de fermesa. Digui el que digui i faci el que faci l'Estat, votarem i participarem."

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat