Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 25 de de setembre del 2014 | 19:58
Recull de premsa

Tresserras: "La mobilització ciutadana ha estat la principal garantia i motor del procés, i encara ho és"

"La campanya per fer efectiva la convocatòria del 9 de novembre [...] no es proposa decantaments de posició transitoris o efímers. Busca commoure les consciències i guanyar les voluntats".

L'exconseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, ha assegurat que la campanya pel 9-N "és un esforç colossal per acabar de girar els paràmetres d'un sentit comú massa acoquinat i fer-lo transitar de la vella normalitat mental, passiva i resignada, al dinamisme, el joc viu, el desacomplexament i la determinació política que correspon a la nova hegemonia social en construcció".

La campanya és "una intervenció política per sacsejar les velles concepcions que ens han tenallat fins a fer-nos renunciar a la veu i al protagonisme" ha assegurat Tresserras a Ara és l'hora i ha dit que aquesta suposa "reparar l'alarma pública que ens ha de poder despertar per posar en marxa els canvis necessaris".


"La confrontació ideològica i el debat públic estan servits --ha continuat--. Informem-nos, posem en dubte, intercanviem arguments, disposem-nos a pensar amb els altres. Si ho fem, la consulta més social, la del carrer, la que interroga la consciència col·lectiva cada dia, estarà guanyada".

L'autor de l'article ha matissat que no es tracta "d'aconseguir només els vots d'un dia, sinó de provocar l'extensió d'una manera de veure la realitat que ens mogui i ens esperoni; que ens faci responsables i ens reveli la condició irrenunciable de dones i homes de la República, amb tots els atributs" per tal de "desempallegar-nos junts de les pors i ser capaços d'actuar com a ciutadans madurs i lliures, disposats a participar activament en l'adopció democràtica de decisions transcendentals i a prendre les regnes del país". "Ara ja és l'hora" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat