Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 6 de de juny del 2014 | 17:42
Recull de premsa

Tresserras: "L'abdicació és l'exhalació fatigada d'una decadència"

"La desalienació i desafecció catalana respecte a aquest tema són irreversibles. El procés i el calendari cap a la democràcia i la sobirania es mantindran inalterables".

L'exconseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, ha dit a un articlce que durant el regnat que ara acaba "hi ha hagut a Espanya més nostàlgia del passat que projecte de futur": "Mentre la dreta ha mantingut les concepcions providencialistes del passat, l'esquerra domesticada, acomodada a l'alternança en el poder, ha anat renunciant a qualsevol vel·leïtat transformadora de futur".

A l 'article Decadència i crisi de legitimitat Tresserras hi ha dit que no s'ha "refet el projecte d'estat nació" i alhora de la "manca de projecte n'han dit estabilitat". "El sistema polític i institucional espanyol --ha continuat-- i el seu model econòmic i social han naufragat. I millorar el màrqueting de la marca Espanya no serà suficient. En les polítiques de l'Estat es fa tothora present el pes d'una trajectòria històrica plena de ressonàncies autoritàries, uniformitzadores i antimodernes".

Per aquests motius, l'auotr de l'article ha dit que malgrat "alguns miratges, som davant la decadència d'un estat permanentment disposat a recórrer a la imposició" i que l'abdicació és "la decadència del model de complicitats de la Transició i d'una generació política crepuscular impregnada d'un oficialisme mediocre, burocratitzat, presoner del dictat dels grans grups econòmics".

"Aquestes decadències combinades afecten i empitjoren la situació catalana, sens dubte, i fan més urgent reorientar-la. Però la realitat catalana i el seu centre de gravetat polític són lluny de l'abast de les maniobres de distracció que acompanyaran el canvi de rei. La desalienació i desafecció catalana respecte a aquest tema són irreversibles. El procés i el calendari cap a la democràcia i la sobirania es mantindran inalterables" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat