Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 22 de de gener del 2015 | 17:54
Recull de premsa

Tresserras: "Les municipals marcaran la preeminència del factor social i l'objectiu d'higiene democràtica en tot el procés"

"Encetar el cicle electoral per les municipals suposa privilegiar la dimensió més concreta i prosaica de la política. I aquest fet marcarà la preeminència del factor social".

El professor universitari i comunicòleg, Joan Manuel Tresserras, ha posat l'èmfasi en les eleccions municipals a un article on hi ha dit que en aquestes eleccions municipals "es farà evident el gir polític provocat per la confluència de molts factors: el malestar per la persistència de la crisi i les seves repercussions, la desconfiança amb una política professional desacreditada, burocratitzada, desorientada, de molt discurs buit i poca acció immediata, el rebuig generalitzat a uns models de gestió pública poc àgils".

L'autor de la'rticle Política concreta n'ha esmentat més: "La indignació produïda per l'increment de les desigualtats, a l'empara d'un sistema fiscal i unes pràctiques financeres que en són còmplices. La proliferació d'experiències que remeten a la inanitat política de la docilitat, l'obediència i el silenci. El sorgiment d'una nova cultura popular democràtica que exigeix més debat, més participació directa en la presa de decisions, més autenticitat, més proximitat, més accessibilitat, més transparència, més honestedat, més humilitat, més compromís, més qualificació, més determinació i capacitat de resposta".

Tresserras ha continuat explicant que les eleccions municipals "es desenvolupen en els escenaris on la política connecta més directament amb la vida quotidiana de les persones" i per això ha dit que es dirimeixen en el "regne del concret" i alhora "demanen la màxima precisió de les propostes".

"Per això, encetar el cicle electoral per les municipals suposa privilegiar la dimensió més concreta i prosaica de la política. I aquest fet marcarà la preeminència del factor social i l'objectiu d'higiene democràtica en tot el procés d'eixamplament del suport a l'emancipació nacional" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat