Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 20 de de febrer del 2014 | 15:50
Recull de premsa

Tresserras: "No, això que ells veuen en la política catalana no és un suflé"

"Suflé, diuen? La proposta més agosarada d'aquesta multitud polititzada té més consistència que la més alambinada de les seves elitistes claudicacions".

L'exconseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, ha negat que "això que ells veuen" en la política catalana sigui un suflé.

"La confluència de mobilitzacions cíviques per la regeneració democràtica --ha explicat--, l'emancipació nacional i el canvi social no són cap bunyol de temporada. I el desplaçament de la consciència majoritària, disconforme amb el fonamentalisme del mercat, amb l'especulació i l'acumulació il·limitades i irresponsables, revoltada davant l'increment de la desigualtat i les injustícies, de la corrupció i la burocratització, no és només un efecte col·lateral de la crisi".

A l'article Això no és un suflé Tresserras hi ha dit que aquests "són fenòmens estructurals --no només conjunturals-- del nou marc polític" català que impulsen la majoria cap a una sostinguda "renovació --revolució-- democràtica" a partir d'un "procés molt transversal, però de base popular, de caràcter fundacional i constituent". "Cap a la substitució d'uns cercles socials dirigents dimissionaris que es limiten a gestionar les dependències i justificar-les" ha dit.

Sobre això, Tresserras s'ha dirigit a l'Estat: "Descansin, doncs. Acceptin, ni que sigui remugant, el protagonisme emergent d'uns altres sectors que, de bon començament, tot i les limitacions, ja han demostrat una capacitat de convocatòria, d'enquadrament i de sensibilització superior a la de les formacions polítiques convencionals". "Suflé, diuen? La proposta més agosarada d'aquesta multitud polititzada té més consistència que la més alambinada de les seves elitistes claudicacions" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat