Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 15 de de gener del 2014 | 18:14
Recull de premsa

Villatoro: "Si l'esquerra espanyola cregués de veritat en el federalisme el faria servir en el referèndum per votar no"

"L'esquerra espanyola ha renunciat a tenir veu pròpia i a l'herència d'una de les dues Espanyes".

Barcelona · L'escriptor Vicenç Villatoro ha indicat a un article que hi ha una Espanya que "vol incorporar-se a la modernitat, com la resta d'Occident" però també hi ha una latra "que es fonamenta en valors essencialistes, contrareformistes, premoderns".

"Davant de la qüestió catalana, --ha continuat explicant-- era lògic que l'Espanya premoderna s'agafés amb entusiasme a la redacció essencialista, gairebé mística, dictada des de la caserna, de l'article de la Constitució que proclama la
indisoluble unidad de la nación española, gairebé per la gràcia de Déu".

Tot i això, l'autor de l'article El suïcidi de l'esquerra espanyola ha dit que l'Espanya que vol incorporar-se a la modernitat, "que vol ser com la Gran Bretanya o el Canadà, no té cap lògica que s'apunti a aquestes proclames metafísiques". "No dic que hagi de defensar la independència de Catalunya. Però no pot menysprear el dret a votar, la consulta" ha sentenciat.

Villatoro ha subratllat que prohibir votar per "raons metafísiques és propi d'una Espanya" i ha alertat que l'esquerra espanyola "hauria d'haver estat, avui, l'encarnació de l'altra Espanya, de la que aspira a incorporar-se finalment a la modernitat" però que malauradament "hi ha renunciat": "Ha decidit jugar en el terreny de joc i en el llenguatge de l'Espanya que en recela. Per populisme, per por a perdre vots, perquè els altres li tenen menjada la moral i el llenguatge, perquè el nacionalisme espanyol és més poderós que el debat sobre la modernitat, ha posat la seva firma a sota d'un discurs aliè".

Finalment l'autor de l'article ha lamentat que l'esquerra espanyola "ha renunciat a tenir veu pròpia" i a "l'herència d'una de les dues Espanyes". "Si l'esquerra espanyola cregués de veritat en la seva proposta federalista, si no fos un conill de peluix tret a última hora del barret d'un mag desesperat, la faria servir, en el referèndum per la independència, per votar no. No per no votar. No per prohibir votar" ha dit.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat