Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 8 de de juliol del 2011 | 16:21
Cartes al director

Ens cal una victòria

Hem vist a les enquestes del Centre d'Estudis d'Opinió com a Catalunya l'opció per la independència està creixent, sembla ser que si ara es fes un referèndum amb aquesta possibilitat el sí obtindria el 60% dels vots emesos.

Veiem, doncs, que individualment els catalans cada vegada ho tenim més clar, però, políticament, aquest sentiment col·lectiu no l'acaba de recollir i canalitzar ningú, o més ben dit, hi ha massa candidats a fer-ho, uns candidats que per separat no tenen cap força i els que en tenen una mica més i ara ens governen, no faran mai el pas endavant. I mentrestant, Catalunya és cada dia financerament espoliada, lingüísticament agredida i competencialment buidada entre altres coses. I els nostres polítics no responen, van parant estoicament ara una galta, ara l'altra, es veu que encara no ens fan prou mal, i amb aquesta actitud sí que algun dia prendrem mal de veritat.

Catalunya ha de reaccionar, ha d'obtenir alguna victòria que engresqui la gent, perquè la gent s'apunta al guanyador, mai al perdedor. El Barça n'és un bon exemple, ara tothom és "culé". Catalunya necessita una victòria que doni confiança als catalans per a poder materialitzar el pronòstic del CEO. Obtenir aquesta victòria és possible, només cal voluntat i patriotisme per part dels seus protagonistes. No creieu que ja seria prou victòria oferir-li al poble de Catalunya la unitat de totes les opcions independentistes en un sol bloc i amb una sola fita? Si més no, això és el que els catalans estem esperant.

August Bernat i Constantí · Associació J-N Roca i Ferreras

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat