Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 6 de de juliol del 2015 | 05:37
Recull de premsa · Política catalana

Marina Llansana: "És imprescindible que l'independentisme torni a agafar la iniciativa"

"Hauríem d'haver pogut votar sobre la independència de Catalunya a principis d'any, abans de les eleccions municipals i mentre el país encara estava impregnat del 9-N"

En el seu article "Llista civil", Marina Llansana opina que "hauríem d'haver pogut votar sobre la independència de Catalunya a principis d'any, abans de les eleccions municipals i mentre el país encara estava impregnat del 9-N. [...] Però el cas és que en aquell moment va ser políticament inviable, i hem allargat un procés que està fatigant els més incombustibles i que dóna temps als adversaris per unir-se i entonar junts els cants de sirena de la tercera via".

Creu que és "imprescindible que l'independentisme torni a agafar la iniciativa i faci un tomb a la situació d'estancament que vivim des de fa uns mesos. Que faci una proposta excepcional, que sigui motor i ajudi a recuperar la il·lusió, que deixi clar que el 27-S és un plebiscit sobre la independència i, sobretot, un acte de desafiament a l'Estat espanyol" i que "la proposta que Òmnium Cultural posa sobre la taula [...] reuneix tots aquests requisits: [...] Una llista conformada per representants de la societat civil de tot el ventall ideològic i amb el suport explícit, des de fora, de tots els partits polítics independentistes. Si aconseguim que aquesta candidatura sigui una realitat, des de l'independentisme tornarem a portar el timó del procés, recuperarem la confiança en els partits –que hauran estat extremadament generosos–, i agrairem als representants de la societat civil que s'arremanguin i facin un pas endavant en el compromís pel país".

Considera, a més, que "La proposta [...] no suposa en cap cas prescindir dels polítics, a qui considero absolutament necessaris en els mesos decisius que vindran després del 27-S. Amb aquesta fórmula tindrem un Parlament format per societat civil i un govern format per polítics".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat