Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 17 de de novembre del 2011 | 16:13
Crònica · Afers religiosos

Dues Esglésies a Espanya

Dos homes tan sensats com Joan Rigol i Antoni Castells comparteixen la generalitzada opinió de que hi ha dues Esglésies a Espanya.

Antoni Castells i Joan Rigol.

Rigol és catòlic practicant. Castells no es defineix així però es mostra molt respectuós amb el fet cristià. Tot això es dedueix de la conversa que ambdós han mantingut a "Catalunya Religió" i Ràdio Estel dins del cicle de l'atri dels gentils que condueix el director del setmanari i de l'emissora, mossèn Jaume Aymar. L'atri dels gentils és una idea impulsada per Benet XVI per establir ponts de diàleg entre creients i no creients.

Joan Rigol considera que hi ha l'Església de l'establishment, com la Conferència Episcopal Espanyola, que "és capaç de criminalitzar el nacionalisme pacífic i democràtic amb un afany de nacionallisme espanyol fora de mesura". El dirigent democristià de CiU ho contraposa a "tota aquella part de l'Església que és capaç d'estar molt a prop dels germans seguint l'exemple de Jesús com, per exemple, Càritas i tanta gent anònima que és creient".

La meva Església és la de la manifestació dels capellans, la del concili Vaticà II, la de Joan XXIII i Pau VI"

En aquesta mateixa línea es mostra Antoni Castells. Aquest argumenta que una és l'actual Església institucional dels cardenals Antonio Maria Rouco i Antonio Cañizares, que no és la mateixa que va jugar un paper positiu durant la transició. "La meva Església –diu el dirigent socialista que està absent de la campanya de Carme Chacón─ és la de la manifestació dels capellans, la del concili Vaticà II, la de Joan XXIII i Pau VI, amb tota la seva complexitat, la dels cardenals Vicente Enrique Tarancón i Narcís Jubany, de l'Alfonso Comín que, a més, era el meu oncle, i que és una persona que em va influir molt".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat