Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 13 de de gener del 2015 | 18:00
Crònica · Euskal Herria

#JeSuisBasque

Catalunya calla sobre el que passa en el procés polític basc. Ara, Catalunya és a l'avantguarda, el problema basc és en un segon terme. Un gran canvi. Per aquest motiu té importància que la CUP, que dia a dia connecta millor amb l'independentisme més militant, hagi posat en marxa la campanya #JeSuisBasque, davant la irracionalitat i la provocació dels aparells de l'Estat de Fernández Díaz, de la Guàrdia Civil i del ministeri de Justícia.

Sembla que l'Estat vol allargar el conflicte basc i no donar-lo per acabat com voldria la ciutadania basca.

Fa uns dies la Guàrdia Civil presentava un document per a poder acusar ETA de genocidi. L'Estat, amb aquest informe i amb les detencions d'advocats vinculats professionalment a militants etarres, tot aprofitant la gran concentració contra el terrorisme global a França ha llançat una ofensiva contra tot el món abertzale, un món que sap que pot estar en stand-by però que no està dormit ni tampoc en letargia sinó que espera que cicatritzin moltes ferides per a poder sumar tot el món abertzale --inclòs el PNB-- i començar així el camí del model català cap a la independència.

Fernández Díaz i els aparells de l'Estat que han manegat bé i han guanyat la guerra contra ETA al País Basc són conscients que si a Euskadi es genera un moviment popular i pacífic com el de Catalunya no podran usar les mateixes eines amb les que van intentar destruir ETA i l'esquerra abertzale, i amb les que van aconseguir, de retruc, immobilitzar el nacionalisme majoritari del PNB.

Però el ministeri de l'Interior, després de l'entrevista Urkullu-Mas, tremola. I ja ha donat la consigna clara de tornar a la por de la violència, a les ferides de la violència, per tal d'eitar uns egon front independentista pacífic a l'Estat espanyol. En els propers dies l'esquerra abertzale reacciónarà: s'espera per dissabte una gran mobilització i el govern basc, el PNB i la resta de forces polítiques abertzales han començat a posar-se en tensió perquè temen (i saben) trobar-se davant una maniobra de l'Estat per fer abortar el procés pacífic basc i la reconciliació necessària de la societat basca per poder caminar junts de nou cap a la independència.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat