Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 24 de de juliol del 2013 | 13:37
Notícia

La CUP presentarà mocions als ajuntaments per estendre l'autodeterminació arreu dels Països Catalans

La CUP ha elaborat una moció per presentar al màxim nombre de municipis dels Països Catalans amb l'objectiu d'obrir el debat sobre l'autodeterminació "més enllà de les comunitats autònomes".

Font: ACN · La regidora de la CUP a Molins de Rei, Mar Miralles, i el diputat David Fernàndez han presentat aquesta setmana la moció: "Entenem que el municipalisme ha de ser el motor de canvi per l'emancipació arreu dels Països Catalans" han assegurat.

Sobre la proposta, Miralles ha dit que "la solució al conflicte polític que enfronta Catalunya amb Espanya i França només passa per el dret a l'alliberament de tot el nostre poble" un territori que la CUP fa "extensiu a tot els Països Catalans". Per la CUP aquest procés ha de ser la garantia que tots i totes les catalanes d'arreu dels Països Catalans, puguin exercir el seu dret a decidir i el dret de viure "en un país lliure i reunificat".

Miralles ha volgut deixar clar que "malgrat la conjuntura política sembla fer passos en el camí de la llibertat per una part de la nostra nació no podem donar l'esquena i tancar el procés a la resta de territoris". En aquest sentit la CUP reconeix que la Generalitat no té poder legislatiu fora de la comunitat autònoma i per això defensen que el municipalisme "ha de ser el motor de canvi per l'emancipació arreu dels Països Catalans".
"No és una qüestió de ritmes sinó de voluntat política que els Països Catalans recuperin la seva sobirania i el seu dret democràtic a legislar-se sense ingerències externes" ha reblat la regidora.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat