Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 28 de de novembre del 2011 | 18:27
Notícia · País Valencià

Les festes de la Mare de Déu de la Salut d'Algemesí, al País Valencià, Patrimoni immaterial de la humanitat

La Unesco ha declarat aquesta setmana Patrimoni Immaterial de la Humanitat les festes de la Mare de Déu de la Salut d'Algemesí, municipi de la Ribera Alta.

Muixerangues, a Algemesí.

Font: ACN · El municipi de la Ribera Alta, al País Valencià, ha sabut aquesta setmana que la seva candidatura ha estat reconeguda com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat durant la cimera de la Unesco celebrada a Bali (Indonèsia). Concretament, les festes de la Mare de Déu de la Salut del municipi d'Algemesí han estat reconegudes com a tal, unes celebracions que tenen el seu origen en la devoció a una imatge de la Mare de Déu trobada, segons la llegenda, l'any 1247.

Les festes s'inicien amb un repicar de campanes la nit del 6 de setembre, que anuncia la jornada de festa major del 7 de setembre, quan es desferma el ritual de danses, peces teatrals, processons i les torres humanes conegudes com Muixerangues, precursores dels castells. El batlle de la població ha destacat a través d'una nota de premsa que el treball realitzat per tota la ciutat "al llarg dels segles" ha tingut la seva recompensa i ha agraït totes les persones i institucions que han col·laborat en el suport a la candidatura.

L'ajuntament ha informat que el 8 de desembre se celebrarà una representació extraordinària de la processó a la plaça major i a la basílica del municipi amb la implicació de tots els balls.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat