Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 19 de de juny del 2009 | 16:49
Notícia · Política

Simó Gornés apunta

Palma · Reproduïm de Tribuna Mallorca · El diputat del PP, Simó Gornés, continua amb les seves mentides en relació amb el col·laborador de Tribuna Tomeu Martí i l'Acampallengua. L'estratègia goebbelsiana impulsada pel PP durant els darrers anys -una mentida repetida mil vegades es transforma en veritat- té un objectiu clar:

criminalitzar els sectors que defensen l'existència de la llengua pròpia de Mallorca. A llarg termini, una vegada eliminat aquest sector de la societat civil, podran construir el seu paradís ultradretà, caracteritzat per la corrupció, el guany fàcil, l'especulació, la destrucció del territori i, com a corol·lari, la violència física contra l'oposició. En aquest sentit cal no perdre de vista l'exemple valencià. L'enfonsament moral de la societat valenciana coincideix amb una intensa campanya de violència política dels sectors feixistes còmplices amb el poder. Cada setmana es produeixen agressions a persones o atacs a les seus d'organitzacions d'esquerres i nacionalistes.  

El PP balear segueix el mateix model i no aturarà fins crear una situació de conflicte civil i d'atac a les llibertats democràtiques que li permeti tornar al poder i aconseguir l'hegemonia. En aquesta línia s'ha d'entendre la personalització de Gornés en la persona de Tomeu Martí: el diputat del PP està assenyalant un objectiu i espera que algú de l'entorn feixista actuï. Cal no oblidar, en aquest sentit, que el coordinador de l'Obra Cultural Balear ja va ser objecte fa anys d'agressions de sectors feixistes, que varen coincidir amb una campanya de criminalització procedent de la premsa d'extrema dreta. Com sempre, els inductors intel·lectuals de la violència queden impunes i pretenen desmarcar-se de les seves conseqüències, però hauran contribuït a crear el clima adequat. 

Simó Gornés no deixa de ser un exemple d'oportunista que fa la feina bruta que altres li han encarregat. Professor de Prehistòria a la Universitat de les Illes Balears, on imparteix les classes en català, la seva actitud és la d'una persona sense escrúpols que vol trepar com sigui en el món de la política. Si cal exterminar la llengua i la cultura pròpies en el camí cap al poder, no hi ha cap problema. Si cal participar en manifestacions ridiculistes, com la d'ahir a Maó, impulsada per una colla de frikis i a la qual només varen participar un centenar de militants i de càrrecs públics del PP, també se fa. Cap escrúpol moral, cap mania, cap responsabilitat de res, l'amoralitat al poder. Els sectors progressistes i nacionalistes, i el conjunt dels demòcrates, han de ser conscients del model de societat cap al qual ens volen menar personatges com Gornés i respondre amb la contundència que exigeix el cas. Cal aïllar les persones i organitzacions que volen acabar amb la convivència ciutadana i dur-nos a l'enfrontament civil.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat