Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 19 de de febrer del 2015 | 17:19
Opinió
Pep Martí
Llicenciat en Història i periodista

Ekáizer i l'Estat-PP

La intervenció del periodista Ernesto Ekáizer davant la Comissió d'Investigació del Parlament de Catalunya sobre el Frau i la Corrupció Política hauria de ser escoltada amb molta cura.

Gens sospitós de simpaties amb el sobiranisme, va denunciar de manera molt emfàtica l'actuació del que ell va anomenar "un grup criminal" format a La Moncloa per fer descarrilar el procés català.

Ekáizer, un dels analistes més ben documentats sobre informació econòmica, va ser demolidor contra la corrupció a Catalunya, definint la simbiosi entre classe política i poder econòmic catalans com "capitalisme d'amiguets". Però, per desconsol dels diputats del PP, això no el va fer ser condescendent amb el Govern central. Segons ell, el ministre de l'Interior ha posat totes les clavegueres de l'Estat a treballar contra el procés.

Caldria agrair al sobiranisme català tot el que ha fet per la democràcia espanyola. Amb el seu clam per un referéndum sobre el futur de Catalunya, ha provocat una reacció furibunda per part de l'Estat que ha deixat al descobert totes les nafres d'aquest. Mai com ara, des de la mort de Franco, els interessos d'un Govern espanyol s'havien apoderat de tots els engranatges de l'Estat.
Hi ha a Espanya alguna cosa més "chavista" que la cúpula del PP?"
Equips paral·lels a la UDEF (segons explicita Ekáizer) treballarien dia i nit a les ordres del ministre de l'Interior, mentre el ministre d'Hisenda amenaça de treure informacions tributàries sobre dirigents de l'oposició, siguin catalans o de Podemos. Alguns informadors de premsa que es presenten com abanderats del periodisme d'investigació es limiten a publicar el que els arriba dels baixos fons governamentals.

És un mèrit no pas menor del procés català l'haver evidenciat, un cop més, que a Espanya, quan un partit polític es fa amb la majoria absoluta del parlament, esdevé un règim cleptòman. Des del Partit Popular s'etziba dia sí dia també contra els vincles més o menys estrets entre Podemos i el règim veneçolà. Però és que hi ha a Espanya alguna cosa més "chavista" que la cúpula del PP?

Moltes idees abstractes d'Espanya poden ser defensades legítimament. Però aquest Estat espanyol, que s'ha de dir pel seu nom, aquest Estat-PP és indefensable. Fins i tot per la gent conservadora i honrada d'Espanya, que per força n'hi deu haver.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Pep Martí
Indica publicitat