Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 30 de de març del 2011 | 17:05
Notícia · Política

La Falange entra en 'campanya' pel 10A

El grupuscle ultradretà publica un vídeo en què insulta els qui "persegueixen la fragmentació d'Espanya". Barcelona Decideix ha anunciat que el "posarà en coneixement de la policia de Catalunya" perquè "decideixi si es posa en mans de la justícia", i ha recordat que "votar és la millor manera de respondre a brots de violència".

El passat 13 de setembre del 2009, a Arenys de Munt, es va convocar una consulta popular per conèixer l'opinió dels veïns de la vila sobre la independència de la nació catalana. Moltes van ser les causes que van portar aquella petita iniciativa a convertir-se en una de les mobilitzacions populars més importants en els darrers anys del país. Ja aleshores, la Falange, en una lamentable actuació –en tots els sentits, fins i tot pels seus propis interessos- va intentar boicotejar aquella iniciativa mitjançant la convocatòria d'una concentració a Arenys el mateix dia. Finalment, l'actuació del grupuscle va acabar amb la ridícula concentració d'un centenar de persones, que van aconseguir tot el contrari del que perseguien. Si el que volien era evitar que se celebrés la consulta, la seva presència va donar més notorietat a la iniciativa.

Repetint els mateixos errors, la 'Falange Española' ha publicat un vídeo que intenta ridiculitzar la consulta sobre la independència que se celebra a Barcelona aquest 10 d'abril i en què es titlla de "fills de puta" els qui "persegueixen la fragmentació d'Espanya". El vídeo, en què hi apareixen gravats voluntaris de Barcelona Decideix en punts de vot anticipat, i es dóna a entendre que es permet votar a persones que no resideixen a Barcelona, ja ha rebut la resposta de l'entitat.

En un comunicat, Barcelona Decideix ha afirmat que "posarà en coneixement de la policia de Catalunya el vídeo en qüestió [...] perquè decideixi si es posa en mans de la justícia a fi i efecte que es determini si és constitutiu de falta o delicte" i, a la vegada, "defensarà al màxim el dret a la imatge de les persones que apareixen involuntàriament en l'enregistrament, i molt especialment la dels voluntaris de Barcelona Decideix que han estat víctimes d'aquest abús".

L'entitat ha reiterat que no es pot votar sense estar empadronat a Barcelona, i ha animat a qualsevol persona a comprovar-ho. A més, ha afirmat que "rebutja qualsevol mena de violència o conducta agressiva" i que "votar és la millor manera de respondre a brots de violència o intransigència".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat