Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 31 de d'agost del 2011 | 12:40
Notícia · Política

Ridao vol que Alfred Bosch lideri una candidatura independentista unitària al Senat...

El secretari general republicà manté en una entrevista a Rac1 la seva voluntat d'encapçalar les llistes de la formació al congrés.

El secretari general d'ERC i portaveu d'Esquerra a Madrid, Joan Ridao, s'ha tret un as de la màniga al proposar en una entrevista a Rac1 "una candidatura d'ERC al Congrés [liderada per ell] i de cara al Senat, presentar una candidatura àmplia amb Alfred Bosch per encapçalar-ho". Ridao ha justificat la seva intenció de seguir optant a liderar les llistes d'ERC al Congrés per la feina feta els darrers anys, i ha explicat que ja va "contribuir a la renovació fent un pas enrere i no optant a liderar el partit, quan podria haver-ho fet". "Per no abonar la confrontació ja vaig fer el pas de no optar a presidir el partit", ha reiterat Ridao, que se sent proa recolzat per tirar endavant: "Si tingués consciència que no tinc prou suports, o que sóc una persona que pot dificultar la renovació del partit m'apartaria, però no tinc aquesta sensació".

En aquest sentit, el secretari general de la formació ha expressat que "cal combinar de manera sàvia i equilibrada l'experiència i la renovació", i ha alertat que "el foc nou absolutament no és bo per res, en cap parcel·la d'aquesta vida". "Descapitalitzar el partit no és bo", ha conclòs.

Sobre la proposta d'una candidatura unitària encapçalada per Alfred Bosch, Ridao ha considerat que no es pot "menystenir" ja que "es tracta que l'independentisme tingui una veu forta i agrupi el conjunt d'expressions a nivell civil", una tasca que, al seu parer, encaixaria perfectament amb el perfil del coordinador de la consulta sobre la independència a Barcelona.

Per altra banda, el republicà també ha assegurat que divendres "ens plantarem per no legitimar la farsa de la reforma constitucional", i "ho farem en companyia no només espero del conjunt del catalanisme, sinó també d'altres forces polítiques del conjunt de l'estat, per no legitimar aquesta farsa". Ridao ha considerat la reforma com "l'últim atac contra les polítiques econòmiques d'esquerra i un atac contra l'autonomia financera de la Generalitat".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat