Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 4 de de maig del 2009 | 14:54
Notícia · Societat civil

L'OCB organitza una cadena humana per la llengua

Barcelona · L'Obra Cultural Balear (OCB) ha fet una crida a tots els sectors socials per crear una cadena humana a favor del català. L'entitat ha organitzat la concentració humana per aquest dissabte 9 de maig a la plaça d'Espanya de Palma de Mallorca.

Sota el lema "Drets per la Llengua", diverses entitats i organitzacions balears s'han unit a la protesta de l'OCB contra el trencament unilateral del consens per part del PP a les Illes. En aquest sentit, el president de l'OCB, Jaume Mateu, ha dit que és "inadmissible" que la formació conservadora "hagi anunciat derogar la Llei de Normalització Lingüística i altres normes que garanteixen els drets lingüístics". Segons el president de l'Obra Cultural Balear, cal que la societat civil mallorquina -des de les associacions culturals fins a les de lleure- "s'impliqui en aquesta activitat en defensa de la nostra llengua", i ha proposat que el català es mantingui com a llengua "de relació dins la societat mallorquina, especialment entre les més de 200 comunitats que hi conviuen".

L'activitat està convocada a les 18 hores, però una hora abans a la plaça Major de Palma es farà una ballada popular amb els grups "Sarau Alcudienc" i "Música Nostra". Paral·lelament, a la mateixa hora, hi haurà una festa infantil amb el grup "Cucorba" a la plaça de Cort, des d'on es constituirà una altra part de la cadena.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat