Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 16 de d'abril del 2010 | 15:51
Notícia · Societat civil

El Ciemen premia Miquel Calçada i Xosé Manuel Beiras pels seus compromisos polítics amb les nacions

Barcelona · Les aportacions individuals a la defensa dels drets dels pobles i de les minories han sigut reconegudes aquesta setmana a dos figures destacades de la societat catalana i gallega. L'associació cultural Centre internacional escarré per a les minories ètniques i les nacions (Ciemen) ha atorgat els seus guardons d'aquest 2010 al periodista català Miquel Calçada i a l'exlíder del Bloc Nacionalista Gallec (BNG), Xosé Manuel Beiras, en reconeixement a les seves trajectòries professionals dedicades a la defensa dels drets dels pobles.

L'organització ha valorat el compromís cívic i polític amb els drets nacionals de la tasca d'ambdós premiats i ha homenatjat el popular periodista català per convertir-se en "un referent exemplar per als catalans que estimen el seu país, de cara endins i de cara enfora". Miquel Calçada ha estat premiat amb el Ciemen 2010 en la categoria nacional, en reconeixement per la seva tasca periodística al capdavant del seu darrer programa televisiu emès a TVC, "Afers Exteriors", del qual l'associació ha valorat que hagi "ensenyat a estimar el seu país tot visitant catalans arreu del món per mostrar-ne la seva visió i aportant les seves reflexions".

A la recollida del guardó, on hi ha assistit la directora de TVC, Mònica Terribas, Calçada ha afirmat que aquest premi "l'esperona a treballar per un país independent", unes declaracions que ha corroborat Beiras, que també ha confessat sentir Catalunya "com la seva pàtria". El Ciemen ha subratllat la importància de Beiras per haver estat uns dels "grans exponents del creixement i la maduresa del sobiranisme gallec" des dels anys 90.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat