Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 23 de de novembre del 2009 | 16:00
Notícia · Societat civil

Un centenar de persones revaliden un any més l'èxit del Blanquerna

Reproduïm de Tribuna Mallorca · El XXIIIè Seminari Blanquerna es va cloure ahir amb èxit de participació, tant de públic assistent com de ponents. Molt valorades han estat les intervencions que han fet aquest cap de setmana, davant un centenar de persones, els representants de Malta, Còrsega o les Illes Fèroe, diferents realitats insulars al sí de la UE, amb una identitat nacional i lingüística pròpia i amenaçada.

El Blanquerna ha estat, un any més, el punt de trobada i d'intercanvi dels diferents punts de vista del nacionalisme illenc, que aprofita aquests dos dies per intercanviar experiències i opinions, cosa que fan del Seminari un esdeveniment essencial per refermar ponts i lligams de les organitzacions de l'esquerra nacional. En aquest sentit, el coordinador de l'OCB, Tomeu Martí, va parlar sobre les perspectives de futur del sobiranisme a les Balears, defensant un procés de confluència de tot el nacionalisme d'esquerres de les Illes, proposta que va ser ben rebuda per part del públic present.

Un altre dels debats va ser l'intercanvi d'opinions sobre la identitats dels balears, amb representants polítics de cada una de les Illes: Nel Martí per Menorca, Jaume Garau per Mallorca, Esperança Marí per Eivissa i Isidor Torres per Formentera. Tant per la realitat turística insular de Malta, Còrsega o Mallorca, i per l'exposició del professor Joan Amer, sobre l'impacte social del turisme, aquest va ser un dels temes de debat més importants de tota la trobada.

La reflexió necessària sobre la indústria turística i el model turístic és essencial per bastir un discurs coherent de qualsevol proposta política a les Balears, i en aquest sentit, fòrums de debat com el Seminari Blanquerna, on aquest i altres temes s'hi tracten en profunditat, es revelen com a fonamentals en la construcció de l'espai polític i la perspectiva ideològica de l'esquerra nacional.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat