Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 5 de d'abril del 2011 | 19:21
Notícia · Societat civil

Cristians i musulmans al voltant de la consulta

Justícia i Pau, amb Arcadi Oliveres al capdavant, dóna suport a Barcelona Decideix ja que "la consulta també uneix els cristians". Ho fa en un acte que se celebra aquest dimecres en què demanen el vot pel 10 d'abril.

Diverses persones es van apropar a les meses de recollida de vot de Ciutat Vella divendres passat

El compte enrere cap al 10 d'abril ha començat i, de moment, les sensacions dels organitzadors són més que positives. A les jornades maratonianes de recollida de vot anticipat cal afegir-hi la innombrable suma d'adhesions d'entitats i personalitats de tot tipus, amb el colofó de la participació de Jordi Pujol a la consulta donant així la darrera empenta al procés. Tot i això, les crides a votar no s'aturen, com ho demostra el fet que aquest dimarts l'entitat Justícia i Pau, que té en la figura d'Arcadi Oliveres la seva cara més visible, ha convocat un acte per donar suport a Barcelona Decideix i instar als cristians a participar en la consulta.

Justícia i Pau recorda que els bisbes afirmen en el seu darrer document Al servei del nostre poble que "avui s'han manifestat nous reptes i aspiracions, que afecten la forma política concreta com el poble de Catalunya s'ha d'articular i com es vol relacionar amb els altres pobles germans d'Espanya en el context europeu actual". "El futur de la societat catalana està íntimament vinculat a la seva capacitat per integrar la diversitat que la configura. Un procés que caldrà teixir amb la participació de tots, tenint en compte els drets i deures que es deriven de la dignitat personal".

Ciutat Vella

D'altra banda, la recollida de vot anticipat al barri de Ciutat Vella va generar, segons explica Barcelona decideix, una continua afluència de creients islàmics que, a la sortida de l'oració dels divendres de les mesquites del Raval, van interessar-se i van votar a la consulta. Cal recordar que aquest 10 d'abril poden votar, com a la resta de consultes, els majors de 16 anys censats a la població en qüestió, fet que permet a molts immigrants exercir per primera vegada el seu dret a vot, encara que sigui en una consulta no vinculant.

"La majoria dels fidels que han sortit aquest migdia de les mesquites ubicades al voltant de la Rambla del Raval ( Tareq ibn Zyad i Minhaj ul Quran, als carrers Sant Rafael i Erasme de Janer, respectivament) –expliquen els organitzadors- han volgut exercir el seu dret de vot en la Consulta sobre la independència de Catalunya". "Aviat s'han format cercles d'immigrants al voltant de les mesquites debatent sobre la conveniència que Catalunya esdevingui o no un Estat independent".

Montse Torres, responsable de Comunicació de Ciutat Vella Decideix, va manifestar sentir-se "molt satisfeta" per rebuda que està rebent de la comunitat d'immigrants al barri. "Hem plantat una llavor, que més aviat que tard, donarà els seus fruits", va explicar.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat