Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 9 de de setembre del 2014 | 18:02
Opinió
Alfred Pitarch
Candidat a l'alcaldia de Reus 2015

11.09.14, la Diada cap a la llibertat

Dijous vinent no serà un dijous normal. Dijous vinent tornarem a celebrar la Diada Nacional de Catalunya. Com cada 11 de setembre, la Nació exalta els seus valors, recorda la seva història i els homes que en foren protagonistes i fa projectes de futur.

Rememorem en aquesta data la pèrdua de les llibertats l'onze de setembre de 1714, alhora que amb una actitud de reivindicació i resistència activa enfront de l'opressió manifestem la nostra esperança per un total recobrament nacional.

El text legal pel qual es declara la diada de l'onze de setembre com a Festa Nacional de Catalunya (Llei 1/1980, de 12 de juny, DOGC núm. 70) pren enguany sentit en tota la seva força perquè mai hem estat tant a prop de l'emancipació com a poble i de recobrar la plena sobirania que com a poble ens pertoca.

Tots som conscients del que ens hi juguem. Els reptes que com a societat ens hem marcat per recuperar les llibertats que vàrem perdre ara fa 300 anys no pot, no ha de deixar indiferent a ningú. L'any passat vam ser capaços d'enviar un missatge molt clar i potent al conjunt de la comunitat internacional tot fent la Via Catalana cap a la Independència de manera exemplar, pacífica, alegre i festiva.

Aquest any, i impulsat per l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural, la Via Catalana 2014 pretén fer la més gran de les manifestacions que es recordin tot omplint els carrers de Barcelona amb la 'V' de Voluntat d'un poble, de Votarem, de Vencerem.

Però no tota la Diada estarà centrada a Barcelona. Les catalanes i els catalans, estem citats el mateix dia onze pel matí davant de l'ajuntament de cada un dels pobles i ciutats de Catalunya per fer palesa la nostra voluntat d'emancipació i per dir ben fort que volem decidir el nostre estatus com a poble el 9 de novembre.

Som molts els que anirem per la tarda a Barcelona a formar part de la 'V'. Però estic convençut que no hi serem tots els que voldrien ser-hi. Sóc plenament conscient que el cost econòmic que a nivell personal i familiar suposa aquesta mobilització constitueix un obstacle prou important que fa que no hi vagi tothom qui voldria anar.

Però la Diada, aquesta Diada que serà històrica i que de ben segur serà l'última amb aquest caire de reivindicació de recuperació de les nostres llibertats nacionals, serà un èxit si som capaços d'omplir la V de Barcelona, però també d'omplir les places i carrers de cada un dels municipis de Catalunya. La història que escriurem entre tots el proper dijous 11 de setembre de 2014, no s'escriurà només a Barcelona, s'escriurà arreu dels pobles i municipis d'aquest nostre petit país.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Alfred Pitarch
Alfred Pitarch
Candidat a l'alcaldia de Reus 2015
Opinió · Política
Reus capital
Opinió ·
Reus, ciutat d'un nou país
Opinió · Política
Unitat d'acció davant el nou 9N
Opinió ·
La il·lusió col·lectiva pel 9N comença als municipis
Opinió · Política
La il·lusió col·lectiva pel 9-N comença als municipis
Opinió ·
Jo, republicà!
Indica publicitat