Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 4 de de setembre del 2013 | 17:06
Opinió
Xavier Serrahima
Escriptor

Al PSC hi sobra gent

Els actuals dirigents del PSC no ho poden tenir més clar. Ho manifestà el passat agost, amb la seva subtilesa habitual, Antonio Balmón, alcalde de Cornellà i el seu secretari d'acció política del seu partit: "Al PSC hi sobra gent que té conductes poc respectuoses o irresponsables".

Es referia, en concret, a l'exconsellera Montserrat Tura, de les lliçons de la qual n'està "fart!". Però, és clar, la seva declaració es extrapolable a tots "els professionals del soroll sense cap rellevància actual que són utilitzats per fer grinyolar i desorientar les nostres posicions; els que s'ofeguen en la seva vanitat i van canviar el nosaltres pel jo". Net i diàfan: als que ja van fer la seva feina i ara no combreguen amb el projecte hegemònic del PSC actual.

No és d'estranyar que l'amic Balmón hagi arribat al lloc on ha arribat. Pere Navarro sap d'allò més bé el que es fa, des del primer dia. Cal convertir els socialistes catalans en el pal de paller de l'esquerra a Catalunya, com ho és convergència de la dreta i deixar-se d'altres debats de caire identitari. Cal centrar-se en les qüestions socials i deixar-se de cortines de fum i de punyetes.
Al PSC hi sobra la gent que lluita per evitar que el partit esdevingui marginal"
I si hi ha companys o companyes de partit que no hi estan d'acord, el millor que poden fer és apartar-se del mig del camí. O, almenys, mantenir la boca tancada i no posar bastons a les rodes del seu infal·lible projecte. Ell i els seus sí que saben on van i com hi han d'anar. Els altres, tots els altres, s'equivoquen. El temps acabarà confirmant que és ell, l'encertat. Que no es pas un visionari. Ni un il·luminat.

Tant ell com Balmón no poden tenir més raó! Trobant-se com es troba en el punt més alt de la seva història, havent obtingut el seu millor resultat electoral, al PSC hi sobra gent! I tant que sí! Hi sobra tota la gent que veu les coses com són i no pas com alguns voldrien que fossin. Hi sobra la gent que sap quin moment excepcional està vivint Catalunya i que els socialistes no se'n poden quedar al marge. Hi sobra la gent que no hi pot haver federalisme sense espanyols federalistes. Hi sobra la gent que lluita per evitar que el PSC esdevingui un partit marginal.

En definitiva, tant Navarro com Balmón tenen raó, tota la raó i res més que la raó: al seu partit hi sobra tota la gent que té clar que, si no fa un gir de 180 graus, el que sobrarà, a Catalunya, d'aquí quatre dies, és el PSC!

Per què no se'n van, doncs, i deixen fer la feina als seus enterradors?

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Xavier Serrahima
Indica publicitat