Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 4 de de novembre del 2014 | 17:52
Opinió
Àngels Folch
Mestra

Als incrèduls, als porucs, als escèptics: el 9N votarem!

Tot i que personalment no tenia cap dubte que votaríem, hi havia qui s'entestava a posar-ho en qüestió i fins i tot a negar-ho. I heus aquí que el 9N, d'aquí una setmana, votarem!

Tots ja tenim la papereta a punt! Molts, més de 40.000, tindrem el privilegi de col·laborar de manera voluntària en aquesta festa de la democràcia participativa, no només votant, sinó també, com és el meu cas, fent de presidenta d'una mesa. Tot un honor!

La feina que hem fet en pocs anys és ingent i els efectes imparables. No només estem protagonitzant un procés històric per a Catalunya, sinó també un procés que, n'estic segura, pot significar l'inici d'un canvi de paradigma en la manera de fer política, i una aportació o contribució del meu petit país a la millora de la qualitat democràtica de Catalunya, d'Espanya, d'Europa i del món.
El procés pot significar l'inici d'un canvi de paradigma en la manera de fer política"
Estem deixant enrere les concepcions polítiques que han funcionat durant el segle XIX i XX, i n'estan naixent de noves. L'Europa dels imperis fa temps que es va acabar. L'Europa dels Estats-nació, tot i que de tant en tant encara cueja, està agonitzant. Està naixent l'Europa dels pobles, dels ciutadans, de la democràcia real i participativa. Potser els que d'aquí una setmana anirem a votar no la veurem en la seva plenitud, però, estic convençuda que l'haurem contribuït a gestar.

El diumenge 9 de novembre tots ens llevarem ben d'hora, ben d'hora, agafarem la papereta i ens dirigirem, contents, alegres i satisfets, cap al lloc on ens ha tocat dipositar la nostra papereta. I un cop dipositada la papereta dins la urna, tornarem cap a casa satisfets d'haver complert amb el nostre deure, i sabent que el futur, més que mai, és nostre!

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat