Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 23 de de juliol del 2013 | 13:29
Opinió
Montserrat Candini
Portaveu adjunt de CiU al Senat

Compareixença per imperatiu democràtic

"Este es el momento adecuado para explicar en el Parlamento lo que se ha hecho hasta ahora y para que aclare dudas que legítimamente tienen muchos ciudadanos". Amb aquestes paraules, Mariano Rajoy, cedia ahir en roda de premsa, per fi, a la pressió que li ha fet entendre el que hauria d'haver fet fa temps.

Ha de quedar ben clar que no hi ha hagut voluntat personal, sinó pressió de la ciutadania i de l'oposició i pressió internacional.

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i el ministre d'Exteriors, José Manuel García Margallo, haurien de saber que dir que es compareixerà "quan sigui oportú" per donar explicacions sobre el cas Bárcenas és la resposta incorrecta. Rajoy havia de parlar, havia de donar explicacions de forma immediata per imperatiu democràtic, perquè és el president del govern espanyol i els ciutadans i contribuents volen saber què passa.

La democràcia vol saber què passa i la seva conducta i la seva actitud fins ara no han estat pròpies d'una democràcia d'un país occidental i desenvolupat, sinó tot el contrari. La dilació, les maniobres d'ocultisme i paràlisi que ha portat fins el moment Rajoy fan augmentar les sospites sobre un problema encara més gran en aquest cas de presumpte finançament il·legal i sobresous del PP. Tampoc serveix respondre dues preguntes, una d'elles pactada, en una roda de premsa ara fa una setmana.
A què té por el president Rajoy? Comparegui"
A què espera senyor Rajoy, a que s'enfonsi l'economia, a tenir més ensurts amb la Marca Espanya? Fins i tot li han demanat el Financial Times i The Economist, dos mitjans gens sospitosos de fer demagògia i absolutament en la línia ideològica del seu partit i del seu Govern.

Onze milions de raons
Com a president del govern espanyol Mariano Rajoy té la responsabilitat de comparèixer públicament perquè la sobirania popular l'ha escollit i això no ho pot oblidar. Senyor Rajoy, tenir majoria absoluta no vol dir opacitat absoluta. Majoria absoluta tampoc vol dir indiferència absoluta. Tenir el suport a les urnes d'onze milions de vots són onze milions de raons per explicar què passa amb el cas Bárcenas.

Vostès utilitzen la majoria absoluta per exercir el poder i no la responsabilitat. La diferència entre poder i responsabilitat és la incorporació de l'ètica a la política, molt necessària sempre i ara més que mai. Majoria absoluta vol dir responsabilitat absoluta. A què té por el president Rajoy? Comparegui.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Montserrat Candini
Montserrat Candini
Portaveu adjunt de CiU al Senat
Opinió · Política
La Troica de Rajoy
Opinió ·
Dissabte es va jugar un partit
Opinió ·
Busqui un mirall, senyor ministre...
Opinió ·
Conèixer el país per governar
Opinió · Política
La gran oportunitat democràtica
Opinió · Política
Volem la consulta definitiva
Opinió · Política
Volem votar i votarem
Indica publicitat