
Després de manifestar-me em vaig afanyar per ser a casa a les 9 del vespre i poder veure el telenotícies, però no el de TV3 sinó el de TVE. Va ser més del què m'esperava. Després de vint minuts de notícies irrellevants de l'Estat Espanyol i internacionals, fins i tot les esportives, vaig passar-me a TV3. Sembla que TVE va donar finalment una informació breu sobre la magna manfestació de Barcelona.
Vet aquí la llibertat d'expressió del Canal oficial espanyol. Després es queixen de la parcialitat informativa de TV3.
Les declaracions posteriors de la senyora Sánchez Camacho van ser per a sucar-hi pa. Ens diu que posarem duanes a Castelló i Aragó. Es veu que encara no s'ha assabentat que estem a la Comunitat Econòmica europea i que les duanes no afecten els Estats veins de la Unió. També ens adverteix que estem promovent la desunió entre els catalans perquè molts se senten catalans i espanyols a la vegada.
El repte actual és convertir el clam de dimarts passat en projecte polític, a través dels partits i del Parlament"
Cal dir que també es poden sentir andalusos o asturians d'arrel i això no els impedeix de conviure dins d'un estat català. Si majoritariament es decideix formar part d'un estat propi, això no impedeix que les persones es puguin sentir com vulguin. ¿O és que la minoria que hipotèticament no volgués l'estat català ha d'imposar la seva voluntat a la majoria que el votés?
La senyora Sanchez Camacho també ressalta, a partir de la multitudinària manifestació independentista del dimarts, la importància de la majoria silenciosa. Haig de confessar que aquesta expressió, "majoria silenciosa", m'ha transportat mentalment a més de quaranta anys enrera. És una expressió que feia servir el règim franquista davant de les primeres manifestacions democràtiques en contra del règim.
En fi, el repte actual és convertir el clam de dimarts passat en projecte polític, a través dels partits i del Parlament, per tal que la voluntat majoritàcia s'expressi en un referèndum d'autodeterminació que permeti democràticament que els pobles, les nacions, puguin establir les relacions que vulguin amb el pobles veïns.