Dimecres, 9 de novembre del 2011 | 19:58
 ∑
Crònica · País Valencià
11 segons
√Čs el temps que el PSPV-PSOE volia que tingu√©s la coalici√≥ Comprom√≠s per expressar-se en el debat electoral de cara el 20-N. Una mostra m√©s de la por de la formaci√≥ del puny i la rosa, que al Pa√≠s Valenci√† pot patir una davallada encara m√©s feridora que al conjunt de l'estat.
Opinió · Política
Quan l'apel¬∑laci√≥ al tradicional vot √ļtil esllangueix
Sergi Sol
Periodista
Totes les enquestes donen majoria absoluta al PP i cada cop m√©s l'electorat percep que ser√† aix√≠, que el PP arrasar√†. Aquesta √©s una circumst√†ncia singular. Feia anys i eleccions que no passava, feia anys i panys que ning√ļ no preveia un triomf tan esclatant.
Opinió · Política
Campanya electoral espanyolitzadora
Fèlix Martí
Expresident de L'Opinió Catalana
Els mitjans de comunicació de masses, sense que s'ho proposin expressament, funcionen a Catalunya com agents d'espanyolització pel fet que el sistema mediàtic de referents espanyols és molt més potent que el català.

Editorial
Per Catalunya, voteu el 20-N
El proper 20 de novembre, dia en que va morir al llit el dictador Francisco Franco 36 anys enrere, Espanya ens planteja unes eleccions en les que Catalunya i Euskadi han de donar-li una forta bufetada, trencant el mapa electoral espanyol previst, i presentant davant del món el fet diferencial d'aquestes dues nacions.
 ∑
Notícia · Política
La Junta Electoral manté IU i deixa fora ERC del debat a cinc de TVE

Esquerra n'ha quedat exclosa tot i ser el cinquè partit en diputats al Congrés. La Junta ha justificat la seva decisió pel milió de vots del partit de Llamazares.

 ∑
Crònica · Pla de lleida
I a més a més, imbècil
Ivan Mambrillas
Un dia vam sentir dir al pare de la catalanística moderna que aquí havíem patit "40 anys d'una dictadura imbècil" i de seguida ens vam capficar en l'opció adjectiva: si un individu, a part d'imbècil, és un criminal abjecte, sens dubte es mereix, com a descriptor preferent, el segon epítet.
 ∑ (Foto: ACN)
(Foto: ACN)
Notícia · Política
Bosch augura que el futur de Catalunya serà "la independència" o "l'extinció"
El líder republicà ha convidat a CiU a iniciar el procés d'autodeterminació si Catalunya "s'estavella" en la demanda del concert econòmic.
 ∑
Notícia · Política
Coscubiela reclama que "s'acabin" les donacions anònimes als partits polítics
El candidat d'ICV exigeix un pacte contra la corrupció i aposta per una llei d'accés a la informació, que inclou la modificació d'una llei de referèndums "restrictiva i anacrònica".
 ∑
Notícia · Societat civil
La Sala d'acte de l'Arxiu Nacional s'omple per homenatjar Max Cahner
El director de la Institució de les Lletres Catalanes, Oriol Izquierdo, i el president d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV), Eliseu Climent, van destacar el paper de Cahner en la construcció nacional de Catalunya.
 ∑
Crònica · Internacional
La Mediterrània, ventre tou d'Europa
Toni Reig
Periodista
A finals de l'any passat va iniciar-se a la riba sud de la Mediterrània la "primavera àrab" que ha posat fi a tres règims dictatorials i, tot just s'acabava la guerra de Líbia l'escenari del conflicte ha passat a la riba nord del mateix mar.

 ∑
Recull de premsa · Política
Albert S√°nchez Pi√Īol: "L'independentisme s'est√† estenent com l'ecologisme o el feminisme"
Com és possible que a Catalunya cada cop hi hagi més voluntats independentistes i alhora menys diputats independentistes?.
 ∑
Recull de premsa · Comunicació
Gifreu: "Algun dia caldrà dir prou a l'ocupació impune del mercat del català per les cadenes espanyoles i en espanyol"
"Si no hi ha espai al mercat català de la televisió per a una privada, no és per culpa del 15% de la quota de TV3", sinó "del 80% de les cadenes espanyoles".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butllet√≠ clica al seg√ľent enlla√ß aqu√≠