Dijous, 5 de desembre del 2013 | 19:56
 ∑
TribunaTV
TribunaTV a l'acte de presentació del llibre "Déus desconeguts" de Fèlix Martí
Crònica · Col·lectiu Joan Creixell
Patriotisme, disciplina i sentit d'Estat
Aquestes properes setmanes Espanya, com a estat-nació --un estat immers en una crisi molt profunda--, comença a moure's histèricament. Les darreres declaracions de José Manuel García Margallo i d'Alfonso Guerra, el projecte de recentralització de l'Estat i la desesperació que es percep a Madrid per l'acceptació i difusió de la realitat nacional de Catalunya al món, a la premsa internacional, a les Nacuions Unides, a la UE i inclòs a l'OTAN els deixa perplexos més pel que no diuen que pel que diuen.
Opinió · Política
A la taula d'en Bernat
Miquel Àngel Essomba
Professor de la UAB
Per qui no recordi com acaba el refrany, aquest diu: "qui no hi √©s, no hi √©s comptat". Fa poques setmanes que de la taula de la dignitat nacional n'hi ha un que s'hi ha aixecat: el PSC. Un √®xit de l'espanyolisme, i un frac√†s per al pa√≠s, sigui un independentista o no. Ara el seg√ľent objectiu de Madrid per continuar la dinamitaci√≥ del proc√©s sobiranista ser√† sens dubte ICV.¬†
Opinió
Joana Raspall, cent anys en les paraules
Xavier Serrahima
Escriptor
Comento sovint que en aquest pa√≠s nostre la cultura acostuma a √©sser sin√≤nim d'obituari: nom√©s es parla dels artistes i creadors ‚ÄĒun dia o dos a tot estirar‚ÄĒ quan ens deixen.
 ∑
Notícia · Societat civil
Òmnium demana "el millor regal": un país normal
Una de les entitats socials de més influència de la societat civil catalana a dia d'avui, Òmnium Cultural, ha endegat aquesta setmana la campanya El millor regal, un país normal coincidint amb les festes de Nadal i l'inici del 2014. La iniciativa comença el proper divendres 6 de desembre.
 ∑
Crònica · Afers religiosos
Els jesu√Įtes contra el cat√≤lic Fern√°ndez D√≠az
El polític espanyol/català Jorge Fernández Díaz (Valladolid, 1950) és conegut pel seu activisme catòlic, però les seves actuacions com a ministre de l'Interior són criticades per sectors del catolicisme.
 ∑
Llibres / revistes
Declaració unilateral d'independència. Catalunya, estat de la Unió Europea
 ∑
Recull de premsa
Partal: "El tancament de RTVV és una vacuna magnífica"
"Després d'aquestes mobilitzacions, d'aquesta gran sacsejada moral, la pròxima televisió valenciana per força haurà de ser diferent i millor i el PSOE no podrà tornar a fer el que va fer fa vint anys."
 ∑
Recull de premsa
Villatoro: "Espanya s'ha deseuropeitzat, ha reculat. Aquest atrinxerament √©s l'obstacle per resoldre la q√ľesti√≥ catalana"
"Espanya no ha triat la cultura pol√≠tica europea, sin√≥ una de pr√≤pia anterior, molt diferent. S'ha a√Įllat. La reacci√≥ al cas catal√† ha dut a una Espanya que recorda el 1898".
 ∑
Crònica · Economia
Dues Europes i el món del segle XXI
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
Milers de voluntaris del Banc d'Aliments han recaptat tones de menjar que permetran sobreviure a milers de famílies.
 ∑
Crònica · Internacional
La guerra de Síria i els tres mesos de segrest de Marc Marginedas
Antoni Reig
Periodista
Avui fa tres mesos de segrest del periodista català Marc Marginedas a Síria. Els autors, el grup islamista Estat Islàmic de l'Iraq i el Llevant (amb la paraula Llevant volen dir Síria), no han efectuat fins ara cap petició de rescat ni de cap mena. Des d'aquest article i des d'aquest periòdic digital li enviem la nostra solidaritat. 
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butllet√≠ clica al seg√ľent enlla√ß aqu√≠