Dijous, 5 de desembre del 2013 | 19:56
 ·
TribunaTV
TribunaTV a l'acte de presentació del llibre "Déus desconeguts" de Fèlix Martí
Crònica · Col·lectiu Joan Creixell
Patriotisme, disciplina i sentit d'Estat
Aquestes properes setmanes Espanya, com a estat-nació --un estat immers en una crisi molt profunda--, comença a moure's histèricament. Les darreres declaracions de José Manuel García Margallo i d'Alfonso Guerra, el projecte de recentralització de l'Estat i la desesperació que es percep a Madrid per l'acceptació i difusió de la realitat nacional de Catalunya al món, a la premsa internacional, a les Nacuions Unides, a la UE i inclòs a l'OTAN els deixa perplexos més pel que no diuen que pel que diuen.
Opinió · Política
A la taula d'en Bernat
Miquel Àngel Essomba
Professor de la UAB
Per qui no recordi com acaba el refrany, aquest diu: "qui no hi és, no hi és comptat". Fa poques setmanes que de la taula de la dignitat nacional n'hi ha un que s'hi ha aixecat: el PSC. Un èxit de l'espanyolisme, i un fracàs per al país, sigui un independentista o no. Ara el següent objectiu de Madrid per continuar la dinamitació del procés sobiranista serà sens dubte ICV. 
Opinió
Joana Raspall, cent anys en les paraules
Xavier Serrahima
Escriptor
Comento sovint que en aquest país nostre la cultura acostuma a ésser sinònim d'obituari: només es parla dels artistes i creadors —un dia o dos a tot estirar— quan ens deixen.
 ·
Notícia · Societat civil
Òmnium demana "el millor regal": un país normal
Una de les entitats socials de més influència de la societat civil catalana a dia d'avui, Òmnium Cultural, ha endegat aquesta setmana la campanya El millor regal, un país normal coincidint amb les festes de Nadal i l'inici del 2014. La iniciativa comença el proper divendres 6 de desembre.
 ·
Crònica · Afers religiosos
Els jesuïtes contra el catòlic Fernández Díaz
El polític espanyol/català Jorge Fernández Díaz (Valladolid, 1950) és conegut pel seu activisme catòlic, però les seves actuacions com a ministre de l'Interior són criticades per sectors del catolicisme.
 ·
Llibres / revistes
Declaració unilateral d'independència. Catalunya, estat de la Unió Europea
 ·
Recull de premsa
Partal: "El tancament de RTVV és una vacuna magnífica"
"Després d'aquestes mobilitzacions, d'aquesta gran sacsejada moral, la pròxima televisió valenciana per força haurà de ser diferent i millor i el PSOE no podrà tornar a fer el que va fer fa vint anys."
 ·
Recull de premsa
Villatoro: "Espanya s'ha deseuropeitzat, ha reculat. Aquest atrinxerament és l'obstacle per resoldre la qüestió catalana"
"Espanya no ha triat la cultura política europea, sinó una de pròpia anterior, molt diferent. S'ha aïllat. La reacció al cas català ha dut a una Espanya que recorda el 1898".
 ·
Crònica · Economia
Dues Europes i el món del segle XXI
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
Milers de voluntaris del Banc d'Aliments han recaptat tones de menjar que permetran sobreviure a milers de famílies.
 ·
Crònica · Internacional
La guerra de Síria i els tres mesos de segrest de Marc Marginedas
Antoni Reig
Periodista
Avui fa tres mesos de segrest del periodista català Marc Marginedas a Síria. Els autors, el grup islamista Estat Islàmic de l'Iraq i el Llevant (amb la paraula Llevant volen dir Síria), no han efectuat fins ara cap petició de rescat ni de cap mena. Des d'aquest article i des d'aquest periòdic digital li enviem la nostra solidaritat. 
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí