Wednesday, 8 de June del 2011 | 19:56
 ∑
Crònica · Política catalana
El PP a Catalunya, d'anomalia a àrbitre
Roger Buch
Politòleg
L'anomalia del PP a Catalunya era que tenint una quantitat de vots important a les municipals, quedava fins ara fora de tots els governs. A diferència d'ERC i ICV, que obtenien un nombre de vots semblant, ni tenia alcaldies ni participava en governs de coalició.
 ∑
Crònica · Política
Si és evitable, evitem-ho
Ivan Mambrillas
Evitar que el feixisme o els seus epígons tornin a governar és, hauríem jurat, un dels encàrrecs polítics més seriosos que ens ha llegat el segle XX. O: barrar el pas a l'alcaldia a un troglodita xenòfob que ha guanyat unes eleccions és, si es vol, una manera de reinscriure la pròpia acció política, com més va més anodina i tecnòcrata, en la millor tradició dels fronts democratistes i progressistes del segle passat.
 ∑ L'alcalde de Figueres ha deixat clar que qualsevol partit democr√†tic ha de barrar el pas al racisme
L'alcalde de Figueres ha deixat clar que qualsevol partit democràtic ha de barrar el pas al racisme
Notícia · Política
La controvèrsia sobre els pactes amb PxC i PP irromp al sí de CiU
La federació és a punt de pactar amb el PP a Tarragona per desallotjar el PSC de l'alcaldia. Duran se'n desmarca i la Fundació CatDem critica les aliances forçades a Tarragona i al Vendrell. Recoder i Campuzano recolzen l'article de l'alcalde de Figueres en què defensa que CiU no pot permetre, per acció o omissió, "que els racistes tinguin poder".
 ∑
Crònica · Internacional
Extrema dreta: a√Įllament o integraci√≥ en el sistema de poder
Toni Reig
Periodista
L'actualitat pol√≠tica catalana, centrada en la pol√≠tica de pactes derivada de les recents eleccions municipals, planteja un fet b√†sic i transcendental: s'ha d'a√Įllar l'extrema dreta.
 ∑
Crònica · País Valencià
Castedo, contra les cintes
L'alcaldessa electa i en funcions d'Alacant, Sonia Castedo, prendrà possessió de la vara de comandament per segona vegada aquest dissabte amb un nus a la gola.
 ∑
Notícia · Societat civil
El PEN catal√† presenta el dec√†leg de la nova Declaraci√≥ Universal dels Drets Ling√ľ√≠stics
Aquesta setmana el PEN catal√† ha fet p√ļblica una nova Declaraci√≥ Universal dels Drets Ling√ľ√≠stics, avalada per Josep M. Terricabras, que demana declarar patrimoni de la humanitat la diversitat ling√ľ√≠stica.
 ∑ Blanca Palmada entraria al consistori giron√≠ si prosper√©s el recurs d'ERC
Blanca Palmada entraria al consistori gironí si prosperés el recurs d'ERC
Notícia · Política
ERC presenta un recurs per obtenir un regidor a Girona i la CUP anuncia que plantarà cara per mantenir-lo
Els republicans afirmen que estan a mig vot d'entrar al consistori mentre que la CUP "defensarà fins el final" el seu tercer regidor.
 ∑
Notícia · Política
L'exsenador d'ERC Carles Bonet entra en escena
Es converteix en el primer republicà en anunciar explícitament la seva intenció de presidir el partit, i aposta perquè tingui "vocació de majories" i se senti "còmode a l'executiu de les institucions".
 ∑
Notícia · Illes Balears
Manifestació pel dret de ser atesos en català a l'administració
Prop de 200 persones, convocades a trav√©s de facebook, han participat avui a la manifestaci√≥ a favor del manteniment del requisit ling√ľ√≠stic de catal√† per accedir a la funci√≥ p√ļblica, que el president electe del PP, Jos√© Ram√≥n Bauz√°, ha amena√ßat de derogar.
 ∑
Recull de premsa · Història
F. Rubiralta: "No es pot considerar Badia com el líder d'un moviment feixista a la catalana"
Parafrasejant Agustí Colomines, l'historiador Fermí Rubiralta ha assegurat que "hi ha historiadors que es dediquen a justificar el present amb arguments històrics que no porten enlloc perquè són falsos".
 ∑
Recull de premsa · Política
G. Calvet: "El fracàs electoral més que gestos individuals demana aprenentatge de partit i de projecte"
L'advocada Gemma Calvet ha assegurat que l'autèntica assignatura pendent d'Esquerra Republicana de Catalunya després dels resultats electorals del passat 22M, és "la unitat interna".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butllet√≠ clica al seg√ľent enlla√ß aqu√≠