Dijous, 3 de novembre del 2011 | 19:11
 ·
Crònica · Política catalana
CiU arrisca el pacte fiscal i el PP prepara la tisora autonòmica
Avui a les dotze de la nit comença la campanya electoral de les espanyoles del 20 de novembre. En joc hi ha la presidència del govern espanyol, o més ben dit si el PP de Mariano Rajoy té o no l'ansiada majoria absoluta per administrar a plaer la recuperació econòmica i una "modernització" de l'Estat que no emmascara altra cosa que una forta recentralització amb l'argument de la crisi.
 ·
Crònica · Euskal Herria
"Ven y cuéntalo, Lehendakari"
Patxi López farà les "Espanyes", anirà del bracet amb el candidat del PSOE per diverses comunitats al llarg d'aquesta campanya electoral. Els socialistes bascos intentaran que la pau a Euskadi doni vots a Rubalcaba.
Opinió · Política
La doctrina del xoc, versió nostrada?
Anna Simó
Portaveu d'ERC
En els darrers mesos hi ha hagut múltiples mobilitzacions locals i generals en reacció a les retallades en els serveis públics bàsics a Catalunya, especialment de salut.
 ·
Notícia · Comunicació
El Col·legi de Periodistes de Catalunya crida a desacatar els blocs electorals
La indignació dels periodistes del país per l'encara vigent sistema de blocs electorals ha portat el Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC) a fer una crida col·lectiva a la professió per instar a desacatar la injusta mesura.
 ·
Crònica · Internacional
Alemanya decideix mentre Grècia s'enfonsa i la UE tremola
La Unió Europea (UE) està formada per vint-i-set estats però la realitat és que, actualment, el poder de decisió està a mans d'Alemanya. Formalment el timó el porta l'eix franco-alemany. Mentrestant, Grècia ha passat de l'enfonsament econòmic al polític i tot l'edifici de la UE tremola, mostrant les seves debilitats i fortaleses.
 ·
Notícia
Els advocats catalans rebutgen la creació d'una agència estatal que gestioni el torn d'ofici

Defensen que la descentralització de l'estat "no pot fer marxa enrere" i que la gestió autonòmica dels advocats del torn d'ofici ha estat "eficaç".


 ·
Crònica · Illes Balears
Escoles Mallorquines, contra la lliure elecció de llengua
Escoles Mallorquines manifesta el seu rebuig a una nova agressió a la llengua catalana. En concret es tracta de la notícia de l'aprovació, per part del Consell de Govern, del pressupost que donarà suport a la proposta de lliure elecció de llengua per part de les famílies el curs 2012/2013.
 ·
Notícia · Política
Les eleccions del triple empat?
Duran fa pública una enquesta interna en què la distància entre el tercer (PP) i el primer (PSC) és d'entre 2 i 4 diputats. Mentre a Espanya cada cop s'albira amb més claredat la majoria absoluta de Rajoy, a Catalunya l'escenari encara genera incògnites.
 ·
La fotografia · Política
Catalunya Sí presenta els nous suports a la candidatura d'Alfred Bosch
La plataforma cívica que recolza a ERC-RCat pel 20-N ha presentat a la seu del Col·legi de Periodistes les seves últimes incorporacions i la flashmob que han organitzat per aquest diumenge.
 ·
Crònica · Afers religiosos
El premi Comte de Barcelona a l'home fort del Vaticà es donarà a Catalunya
El premi internacional Comte de Barcelona al cardenal Tarcisio Bertone, secretari d'Estat vaticà i home de màxima confiança del papa Benet XVI, es donarà a Catalunya.

 ·
Recull de premsa · Política
Cardús: "Rient, rient, Peces-barba va confessar la naturalesa colonial de la relació d'Espanya amb Catalunya"
"Peces-barba, a la vista que ja són la meitat els catalans que es declaren favorables a la independència, va recórrer a l'humor per fer més tolerable la por associada a l'amenaça d'una ruptura de la unitat d'Espanya".
 ·
Recull de premsa · Política
M. Sellarès: "Sense ETA, ja veurem si les seves idees polítiques són derrotades"
"La societat espanyola, després d'anys de rentat de cervell i d'amargar-li la lluita que feia l'Estat a Euskadi, ha quedat alleujada i enganyada després del comunicat d'ETA. Tal com han venut els mitjans estatals, l'Estat ha obtingut una gran victòria sobre Euskadi i les seves reivindicacions nacionals. Ara, amb un poble basc vençut, entenen que s'ha acabat el problema".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí