Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 7 de de març del 2013 | 17:34
Recull de premsa

Rusiñol: "La Moncloa no ha entès que el catalanisme s'ha cansat de voler modernitzar l'Estat i ara en vol un de propi"

"Rajoy, en un moment clau, sols podia fer dues coses: seguir avançant a tot gas per l'autopista del centralisme o esmenar a la totalitat l'actitud històrica de la dreta espanyola. Ha triat la primera".

Barcelona · El periodista Joan Rusiñol ha recordat com Prat de la Riba "confiava" que el nacionalisme català "despertés les forces adormides de tots els pobles espanyols".

"Molts anys després ─ha continuat detallant a l'article Espanya ha deciditPujol va recuperar aquell esperit regenerador. Maragall buscava un objectiu similar per la via federal. Madrid els va rebutjar".

Rusiñol ha indicat que, seguint la mateixa línia, Rajoy "sols podia fer dues coses: seguir avançant a tot gas per l'autopista del centralisme o esmenar a la totalitat l'actitud històrica de la dreta espanyola" i que el president espanyol "ha triat la primera" via.

"Aquesta via, però, condemna Espanya a la irrellevància perquè el jacobinisme no és eficaç en ple segle XXI i per això el procés sobiranista s'aferma mirant a Europa. La Moncloa no ha entès que el catalanisme s'ha cansat de voler modernitzar l'Estat i ara en vol un de propi. Potser algun dia es penediran de no haver escoltat" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat