Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 4 de de novembre del 2014 | 18:15
Crònica · Política catalana
Miquel Àngel Essomba
Professor de la UAB

Decàleg d'actuació pel 9N

Dimarts 4 de novembre d'infart: suspensió del procés participatiu del nou 9N per part del TC, a instàncies del govern central, i ratificació del govern català en el manteniment del procés participatiu per al 9N, així com tot el seu dispositiu. Si durant els propers 5 dies la Generalitat no s'arronsa, podem dir que ha arribat el moment de la veritat.

Això ja no serà una cadena humana o una "V" sinó un acte de profunda transcendència política a tots nivells.

Primer de tot felicitem-nos: la mateixa celebració del procés participatiu és en si mateixa una victòria, amb independència del resultat – el primer cop en vuitanta-tres anys que la Catalunya sobiranista guanya una batalla política a l'estat espanyol per mèrits propis.

Però aquest episodi no és el final sinó el preludi de quelcom molt més complex que vindrà a partir del 10N. És per aquest motiu que cal garantir al màxim que el 9N sigui un dia impecable en tots els sentits des del punt de vista del sector del sobiranisme català.

A causa de la situació desigual de poder entre Catalunya i l'estat espanyol, qualsevol falla del primer serà magnificada, i qualsevol irregularitat del segon (com l'esperpèntica suspensió del TC no subjecta a llei) serà més que tolerada.

Deixem a continuació un decàleg perquè tots aquells i aquelles que vulguin fer del nou 9N una festa de la participació i la llibertat i no col·laborin, involuntàriament, a engreixar el victimisme i el relat d'insurrecció terrorista que ens podem esperar per part de l'estat i els seus mitjans afins:
Imprimim ràpid totes les butlletes de participació, i consultem la nostra taula de participació durant les properes 24 hores"
1- Evitem deixar rastre o petjada digital d'ara fins al 9N de comentaris ofensius o pejoratius sobre l'estat. Molts rebrem documents amb amenaces i insults de tot tipus, el millor serà, més que mai, no caure en la provocació.

2- Si seguim fent actes aquests dies per captar la participació i/o la intenció de vot pel proper 9N, i aquests actes es fan en públic, fem-ho sempre en grups organitzats com més amplis millor, i comuniquem l'acte a la comissaria de referència del territori on aquest tingui lloc perquè els mossos d'esquadra n'estiguin informats.

3- Evitem les discussions públiques amb persones que no són de la nostra confiança sobre el 9N, no sabem qui pot haver darrere d'una escena aparentment normal però que pot estar manipulada per obtenir evidències del mal quefer del sector sobiranista català.

4- Imprimim ràpid totes les butlletes de participació, i consultem la nostra taula de participació durant les properes 24 hores. No sabem si el web institucional de la Generalitat serà "hackejat" en els propers dies.
Quan vagis a votar no ho facis mai sol sinó en petits grups, i tingues el telèfon mòbil en plena disponibilitat"
5- Si ets voluntari i estaràs en una mesa, protegeix amb discreció la teva funció durant els propers dies, i mira de tenir dues persones de referència que t'hi acompanyin el 9N.

6- Quan vagis a votar el 9N, no ho facis mai sol sinó en petits grups, i tingues el telèfon mòbil en plena disponibilitat i la bateria carregada.

7- Si el 9N et trobes forces públiques de seguretat que t'impedeixen la circulació o l'accés a un edifici de votació, no ofereixis resistència activa. Demana el número d'identificació de l'agent que se t'adreça i planta't al seu davant fins a les 20 del vespre.

8- Si el 9N no pots accedir al teu lloc de votació, evita caure en la temptació de fer un simulacre. Algú pot estar enregistrant-ho i aportant-ho com evidència del 9N com una pallassada.

9- Si el 9N trobes aldarulls per part de persones anònimes incontrolades, no usis la violència física: protegeix la teva integritat física o la dels teus, i acudeix d'immediat a la comissaria més propera per denunciar els fets. Si pots aportar fotografies o vídeos dels agressors, molt millor.

10- El 10N envia totes les teves incidències al Pacte Nacional pel Dret a Decidir, perquè centralitzi totes les irregularitats ocorregudes en l'exercici pacífic de la llibertat d'expressió, i se'n pugui fer un ressò amplificat de tot allò que ha volgut vulnerar els drets més elementals.

Esperem que el 10N puguem dir que aquest decàleg era una simple paranoia. Bon 9N.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat