Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 18 de d'agost del 2009 | 09:41
Crònica · Tecnologia i país

Estats Units i Catalunya: mòbils i cobertura

El cronista ha estat passant uns dies de vacances a l'altra banda de l'Atlàntic. Concretament, al país que, hores d'ara, és el més desenvolupat del nostre planeta. Amb aquesta apreciació no hi ha dubte, és ben obvi que són els Estats Units d'Amèrica. D'entre les moltes anècdotes i experiències viscudes durant el viatge, també n'hi han hagut relacionades amb les noves tecnologies.Els EEUU són referents per a molts països. I les seves tendències, les seves modes, marquen camí, indiquen quina és la ruta a seguir per als altres. A nivell tecnològic, el cronista ha pogut experimentar, en aquesta estada, cap a on va la telefonia mòbil. Actualment, estan agafant molta força, a la primera potència mundial, els mòbils que es porten situats permanentment al costat de l'orella. Es tracta de petits aparells que queden subjectats a l'orella a través d'una espècie de pinça i que queden col·locats al davant de la mateixa orella. Uns terminals que no cal tocar i que sempre estan encesos.

Molta gent, sobretot a les grans metròpolis, usa aquests tipus de mòbils. Podríem dir que amb aquests nous models de telèfon mòbil, l'usuari sempre està localitzat i no hi ha possibilitat de perdre trucades en el període de temps que va des que es rep la trucada fins que s'agafa el mòbil per respondre. A banda de les dimensions-

Al nostre país, a Catalunya, aquesta tendència encara no ha arribat. Els aparells cada cop són més punters, però aquests nous mòbils encara no es veuen entre els habitants de les viles i les ciutats del nostre país. Segurament, en un futur no molt llunyà aquests petits aparells que s'enganxen a l'orella comencin a observar-se també a Catalunya.

La tendència en els telèfons mòbils no és la mateixa. Ara bé, pel que fa a la cobertura la cosa és molt més semblant. Encara que sembli increïble, als EEUU també hi ha problemes de cobertura. De la mateixa manera que passa en el nostre país, a les zones on s'aglutinen més turistes en determinades èpoques de l'any, la cobertura no és bona. De fet, podria dir-se que és deficient i moltes vegades inexistent. La primera potència també té limitacions. Unes limitacions que, com en el nostre cas, vénen provocades per les operadores i la seva falta d'adequació a la demanda. Unes companyies que no volen invertir si no és per obtenir beneficis i rendiments elevats en el seu negoci. A moltes poblacions costeres catalanes això passa estiu rere estiu. I als EEUU també, sobretot en parcs naturals que s'omplen a l'estiu per l'arribada de turistes.

Catalunya i els EEUU són dues realitats força allunyades, però és curiós que poden compartir problemàtiques similars. I el cas de la cobertura pel que fa a la telefonia mòbil n'és un exemple.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
La fotografia · Política
Puigdemont contraposa "l'interès que hi ha al món per saber què passa a Catalunya" amb el que té la política espanyola
Notícia · Política catalana
"Venim als Estats Units a donar a conèixer el procés polític català"
Crònica · Tecnologia i país
100 empreses catalanes
Crònica · Tecnologia i país
La indústria de les 'apps'
Crònica · Tecnologia i país
Catalunya, EEUU i vot electrònic
Crònica · Tecnologia i país
El repte d'ésser referents en la indústria del mòbil
Crònica · Tecnologia i país
La cobertura al país del mòbil
Crònica · Tecnologia i país
BCN: capital del mòbil
Notícia · Tecnologia i país
El Mobile World Congres es queda a Barcelona
Crònica · Tecnologia i país
MWC: l'hora de la veritat
Indica publicitat