Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 26 de de maig del 2010 | 17:35
Notícia · Política

L'espanyolisme prepara una nova gran ofensiva aprofitant la crisi

Palma · Reproduïm de Tribuna Mallorca · No hi ha crisi per a la España grande. Mai és una mala època per al centralisme espanyolista. Quan l'economia espanyola, alimentada per la corrupció urbanística i les pilotades als amics, anava vent en popa, la caverna alertava que els moviments separatistes podrien fer perillar l'estabilitat dels mercats i de la riquesa dels treballadors; ara, però, resulta que és el propi estat espanyol que ha fet fallida, i són els treballadors espanyols, separatistes o no, els que veuen com la seva estabilitat està seriosament amenaçada. Tanmateix, l'espanyolisme segueix apuntant al mateix enemic, que no és Zapatero o el sistema productiu de l'estat, o la corrupció, o la fuga de capitals: són els catalans, els bascos, els gallecs. Les nacions de l'estat.

El mateix Zapatero ho va advertir ahir mateix: s'ha acabat l'era de l'autogovern. Això significa que fins i tot ell s'apunta a defensar el front espanyolista que, com sempre, marca des del seu diari Pedro J. Ramírez, el qual, tot i les diferències, en teoria, ideològiques, és íntim amic del president espanyol.

El Mundo es va despenjar diumenge amb una portada anunciant que tancar les televisions autonòmiques (TV3, IB3, C9, per exemple) suposaria el mateix estalvi que congelant les pensions. Primer avís carregat de demagògia: quin estalvi suposaria tancar TVE? D'això, El Mundo no n'ha fet cap estudi.

Avui és l'edició balear d'El Mundo la que comença a marcar la línia que, previsiblement, els lobbys subvencionats de l'ultra-dreta a Mallorca seguiran d'aquí a les eleccions, i que donaran certa cobertura populista a José Ramón Bauzá, segurament perquè s'animi d'una vegada a fer el discurs descaradament anti-catalanista que just ha apuntat, però que esperen que sigui -i de moment, no ho és- molt més ultra. La seva portada és clara i diàfana, demagògia barroera pura: "Si el Govern no financiase a los catalanistas no haría falta recortar sueldos o congelar pensiones", declaracions del Círculo Balear, un grupet ultra-subvencionat en els temps de Matas. Mescla d'ous amb caragols per carregar contra les entitats que fan feina per la cultura i la llengua del país, ja que ni la retallada dels sous ni la congelació de les pensions és una decisió presa pel Govern: no té res a veure, però al panflet de Pedro J., això li és igual.

De la mateixa manera, la crònica d'una de les manifestacions d'ahir per Palma, la convocada pels sindicats afins al PP ANPE, SATSE i Sindicato de Médicos (els mateixos que organitzaren la campanya contra el drecret de català a la sanitat pública) té per titular "Hay dinero para los traductores de Montilla y no para los funcionarios", en referència a la intervenció en català al Senat del president de la Generalitat dilluns passat.

La caverna espanyolista ja carrega tintes, com sempre ha fet quan s'ha vist amb problemes: crisis colonials, la crisi mundial dels anys 30, la dels setanta... la solució a les crisis espanyoles sempre és l'anticatalanisme.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat