Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 27 de de juliol del 2011 | 19:08
Notícia · Política

El govern espanyol aixeca el veto a la ILP Televisió Sense Fronteres

La iniciativa de l'ACPV, que permetria el retorn de TV3 al País Valencià, entrarà a tràmit al Congrés dels Diputats el pròxim 13 de setembre.

ACN · Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha informat aquest dimecres a través d'un comunicat que el govern espanyol ha aixecat definitivament el veto que mantenia a la tramitació de la Iniciativa Legislativa Popular Televisió Sense Fronteres. Segons la nota d'ACPV, que adjunta la resolució del Ministeri de Presidència, aquest dimecres s'ha oficialitzat que el govern espanyol "no s'oposa a la inclusió del debat a la presa en consideració de la ILP en l'ordre del dia d'una sessió plenària" al Congrés. Acció Cultural preveu que la ILP entri a tràmit el pròxim 13 de setembre i es felicita per haver desbloquejat una iniciativa que en cas de ser aprovada permetria les emissions de TV3 al País Valencià.

La ILP que permetria la recepció de totes les televisions en català al territoris amb llengua comuna entrarà en tràmit al Congrés dels Diputats gairebé un any després d'haver estat publicada en el Butlletí Oficial de l'Estat.

La iniciativa reclama desenvolupar la Carta Europea de les Llengües Regionals i Minoritàries que en el seu article 12.2 estableix s' ha de garantir la recepció de ràdios i televisions en els territoris que comparteixen llengües, tot i que siguin administracions distintes. En cas de ser aprovada, TV3, Canal9 i IB3 no tindrien cap problema per emetre en qualsevol territori dels Països Catalans. L'ACPV ha assenyalat que "la via de solució positiva per a la censura de TV3 al País Valencià proposada continua avançant, segons el full de ruta dissenyat".

Un llarg procés
ACPV recorda que en l'inici es va redactar un projecte de llei que proposés una solució possible, amb base legal i possibilitats tècniques i econòmiques realistes i factibles. El següent pas va ser la recollida de signatures que es va saldar amb 651.650 signatures vàlides lliurades al Congrés dels Diputats i posteriorment s'ha aconseguit el tràmit parlamentari.

"El veto inicial a la tramitació lluny de desanimar-nos, va reforçar la determinació d'Acció Cultural a superar aquest nou obstacle, motivats per l'amplíssim suport social a la nostra proposta, expressat en les nombrosíssimes i reeixides mobilitzacions populars que van tenir lloc durant aquests darrers anys i, particularment, en la multitudinària manifestació del passat 16 d'abril, a València", ha comunicat l'entitat.

El passat 5 de juliol, Acció Cultural va comunicat que havia aconseguit el compromís del ministre de Presidència, Ramón Jáuregui, de desbloquejar la ILP al Congrés en una reunió a la qual havien assistit el president d'ACPV, Eliseu Climent, i l' advocada, Mercè Teodoro, acompanyats pels representants de les Acadèmies de la Llengua Basca i de la Gallega, així com de l'Institut d'Estudis Catalans.

Aquest dimecres s'ha comunicat l'aixecament del veto a la ILP, una notícia que Acció Cultural ha considerat "un èxit de totes les persones i organitzacions que ens han acompanyat en aquest camí i han cregut, i creuen, que l'impuls col·lectiu d'un projecte en positiu, fet des de la generositat i l'esforç, dóna sempre resultats".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Notícia · Comunicació
El nou director de Tv3 afirma "Jo vinc aquí a arriscar"
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
Vicent Sanchis substituirà Jaume Peral al capdavant de TV3
Recull de premsa · Cultura i mitjans de comunicació
Condeminas: "TV3 es pot esperar any més?"
Opinió · Cultura i mitjans de comunicació
Siguem seriosos i reforcem TV3
Notícia · Comunicació
L'entrevista de Buenafuente a Puigdemont a TV3 va ser seguida per 554.000 persones
Crònica · Col·lectiu Columna Macià-Companys
Miserable TV3?
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
"TV3 és un instrument poderós i té molta influència en la societat catalana: és una autèntica estructura d'estat"
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
Joan B. Culla para els peus a un telepredicador
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
Jaume Peral, nou director de TV3
Notícia · Comunicació
Polònia ja porta deu anys en antena
Indica publicitat