Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 1 de de juny del 2011 | 18:08
Notícia · Política

El PP de Sineu es desmarca del Circo Balear

Els recents esdeveniments a Sineu continuen duent coa. A la performance ridiculista del Circo Balear ara s'hi ha afegit l'amenaça d'una sanció per part del Consell.

Tribuna Mallorca · El motiu, el caràcter BIC de la zona, que obliga a l'Ajuntament a consultar a la comissió de Patrimoni abans de fer cap canvi dins el centre històric. L'actual equip de govern ha inaugurat l'estàtua sense haver demanat aquest permís. La qüestió de l'estàtua de Jaume II promet tenir els sineuers entretinguts una bona temporada.

A qui pareix que els ha sortit el tir per la culata és al Circo Balear i al sector del PP local que li dóna suport. Els atacs a la bibliotecària que va encetar l'acte, Antònia Real, per part de gent externa al poble, l'escridassada contra La Balanguera i contra la bandera de Mallorca, i el conat d'agressió contra els sineuers que participaven a l'acte amb senyeres, són el centre de totes les converses. Un dels motius de preocupació han estat, precisament, els intents del PP local de posar tothom dins el mateix sac, quan és conegut que una part dels membres del Circo, la que hi va participar amb roba medieval, es va canviar a l'edifici de l'Ajuntament. Algú, per tant, els va deixar la clau. Per a la majoria de sineuers està clar que la participació del Circo va comptar amb complicitats dins el PP local. A més, una mà anònima, identificable amb els sectors anticatalanistes, va repartir casa per casa una octaveta que suplantava la imatge de l'Obra Cultural Balear.

El desgavell ha obligat el PP a fer una cosa sense precedents: desmarcar-se del Circo Balear. En un comunicat redactat en català el partit considera "totalment falses" "les afirmacions que es fan al carrer i al Diari de Balears" de que l'Ajuntament o el PP varen convidar el Circo Balear. Per si això fos poc, el PP condemna les xiulades a La Balanguera i l'escridassada a la bibliotecària, realitzades per membres del Circo, i es desmarca de les "postures exaltades i enfrontades" de l'altre dia. La rectificació del PP demostra que l'intent de desembarcament de l'extrema dreta anticatalanista ha fracassat, de moment. Això sí, el Circo ha anunciat que crearà una delegació a Sineu, presidida per Jaume Planas. El Circo va per lliure o forma tot plegat part d'una nova estratègia impulsada per Bauzá i companyia? Els propers quatre anys prometen ser molt moguts.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat