Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 9 de de maig del 2014 | 17:28
Opinió
Lluc Salellas
Periodista i politòleg

Que la campanya no segresti la política

Vénen 15 dies que tornarem al vell relat de la política dels grans escenaris. Estem en plena campanya per les eleccions europees. Declaracions diàries dels mateixos. Poques novetats i relats marcats per les quotes dels partits.

Personalment, no tinc clar què faré el 25 de maig. El ventall és obert, però sí que tinc clar que ens equivocaríem si tots plegats ens aboquem simplement a la dinàmica electoral dels partits.

El 25 votarem (o no), però ens queden 16 dies on de feina, pels que no som els activistes de partit en aquestes eleccions, la majoria de catalans, ens en sobra. Exemples ràpids d'espais que conec, però senzills i fàcilment ampliables en aquesta construcció comuna que anem edificant aquest 2014.

Primer: un multireferèndum per reivindicar la participació política i la democràcia més enllà de les institucions. Segon: continuar participant en les accions per aturar desnonaments i denunciar l'estafa dels bancs de la mà de les PAH (Gràcies Ada). Tres: difondre les informacions poc sabudes i molt amagades al voltant de les opacitats de la Unió Europea i del seu funcionament lobístic i de seguidisme dels grans mercats.
El 25 de maig serà un dia important però junts podem fer que la resta de dies ho siguin encara més. No deixem que ningú ens segresti cap paraula"
Quatre: participar de les múltiples campanyes pel referèndum i la independència que el país està arriant amb una mobilització popular de dimensions que ens ha de dur a exercir l'autodeterminació el 9N. Cinc: defensar allò tant bàsic com les municipalitzacions del servei de l'aigua i l'accés als serveis de forma universal i pública. I sis, però no per això menys important, lluitar contra les opressions diàries nascudes del patriarcat i defensar l'alliberament de gènere i LGTB. 6 àmbits on poder posar forces aquests 15 dies i els mesos que mai s'acaben.6 àmbits a tenir presents sempre.

Vénen 15 dies que tothom pot quedar fart de la política de l'escenari. Però no ens confonguem, la política la fem diàriament i és un espai de tots i, especialment, perquè recuperem entre tots. Jo he deixat sis idees per anar fent, amb ganes, il·lusió i per reivindicar que les lluites anònimes, locals i sectorials poden acabar essent tant o més efectives que els grans mítings i les paraules que sentirem aquestes dues setmanes. I sinó mirem què ha passat amb les bales de goma. El 25 de maig serà un dia important, segur, però junts podem fer que la resta de dies ho siguin encara més. No deixem que ningú ens segresti cap paraula. Bona campanya.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Lluc Salellas
Lluc Salellas
Periodista i politòleg
Opinió · Política
La independència: entre el somriure i el segrest
Opinió · Política
Qui es queda quiet acostuma a perdre
Opinió ·
La majoria social hi és
Opinió ·
Un vèrtex constitucional
Opinió ·
La raó dels pobles
Opinió · Política
Algú qüestionarà l'Europa del capital?
Opinió ·
Ai, els matisos
Indica publicitat