Friday, 14 de October del 2011 | 19:38
Opinió · Política
Fer visible... què?
Salvador Cardús
Degà de la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia de la UAB
S'ha convertit en una sonsònia pesada això que diuen a can PSC que la qüestió no és tenir un grup parlamentari propi a Madrid, sinó que la solució és millorar la seva visibilitat.

 ·
Crònica · Madrid
PSOE: ni oblit ni perdó
Zapatero va avançar les eleccions al 20 de novembre sabent que no serien capaços de remuntar les enquestes. Els socialistes espanyols han decidit immolar-se i el més greu és que no han fet els deures: memòria històrica, llei de llengües cooficials o la llei de llibertat religiosa han quedat "oblidades" en un calaix de la Moncloa.
 · Jonathan Powell, que va participar directament en els acords de pau d'Irlanda del Nord, és un dels membres implicats en la Conferència Internacional de Pau de Donostia
Jonathan Powell, que va participar directament en els acords de pau d'Irlanda del Nord, és un dels membres implicats en la Conferència Internacional de Pau de Donostia
Crònica · Euskal Herria
La comunitat internacional vol acabar amb el conflicte basc
Instal·lada confortablement en la lògica de la guerra des de fa dècades, Espanya sempre ha impedit donar una sortida dialogada i democràtica al problema basc.
 ·
Crònica · Anàlisi política
Independència i pacte fiscal, remant en la mateixa direcció
Marc Sanjaume
Politòleg
Independentisme i pacte fiscal sembla que van de la mà si fem un cop d'ull a la situació al Regne Unit tal com publicava aquesta setmana el diari The Guardian.
 ·
Notícia · Comunicació
Segueix la tendència: la majoria de catalans votaria 'sí' en un referèndum d'autodeterrminació
Segons una enquesta de GAPS publicada a l'Ara, el 42'8% de catalans serien favorables a la secessió, per un 37'7% que hi estarien en contra.

 ·
Notícia · Política
Alfred Bosch considera que el pacte fiscal és "una aposta perdedora"
El candidat republicà afirma que la "marea blava" del PP converteix el concert econòmic en una fórmula "gairebé impossible".
 ·
Notícia · Política
Mas avisa que si s'ataca el català el Govern en farà "casus belli"
Creu que el progrés de la llengua va endavant, tot i que en alguns àmbits és "escàs", i adverteix que hi ha línies vermelles que no es poden traspassar.
 ·
Notícia · Unió europea
La Comissió Europea valida la Llei del Cinema català
Suport total i unànime de la Comissió Europea a la part lingüística de la normativa engegada per Joan Manuel Treserras al capdavant de la Conselleria de Cultura, la qual assegura la meitat de còpies en la llengua pròpia a les sales de cinema de Catalunya.
 ·
TribunaTV · Història
TribunaTV a la presentació del llibre "Josep Suñol i Garriga. Viure i morir per Catalunya"
"Catalunya no es pot permetre silenciar els seus fills; patriotes, lluitadors i defensors de les llibertats nacionals"
Opinió · Política
Esquerra i el país se la juguen a Girona
Xavier Serrahima
Escriptor
Algun dia convindria que l'independentisme català exigís als Monty Python els royalties que els deuen per la seva aparició a La vida de Brian, disfressats de sobiranistes palestins!
 ·
Notícia · Societat civil
25N: primera Assemblea de l'Associació de Municipis per la Independència
La iniciativa endegada per l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, ja té data per a la primera Assemblea: 25 de novembre.
 ·
Recull de premsa · Política
Sellarès: "Vénen temps difícils i caldrà molta fermesa, decisió, complicitat i una classe política que se la jugui"
Cal "aprendre de les experiències positives de l'Assemblea, del que va representar de cohesió nacional, i d'objectius i projecte, però actualment el camí és un altre".
 ·
Recull de premsa · Política
Bru de Sala: "El final de les dues Espanyes s'ha produït per rendició de l'esquerra"
"No per armistici o pacte sinó per claudicació. Espanya és una i democràtica, però és hereva d'una de les dues en tot allò que pot perviure en democràcia. L'altra Espanya, la que alguns en deien l'Espanya B, s'ha acabat".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí