Dimarts, 21 de juliol del 2015 | 12:30
Opinió · Política catalana
Qüestions que encara estan a l'aire
Jordi Porta
President de la Fundació Enciclopèdia Catalana
1.- Les esquerres i les dretes, d'una banda, i la reclamació del dret a la independència, de l'altra, continua tenint un tractament conflictiu que no s'entén si fem servir un mínim de lògica. Els programes de les dretes i de les esquerres són realment diferents, tot i que en aquest moment,
Crònica · Política catalana
República catalana
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
A les eleccions del 27 de setembre hi haurà tres llistes que portaran la República Catalana en el seu programa (entitats sobiranistes, CUP i Catalunya si que es pot) i obtindran més de dos terços dels vots i dels escons, segons les enquestes. Els partits constitucionalistes (PP, PSOE, C's i UDC) només sumaran plegats un terç dels vots.
Crònica · Tecnologia i país
"Cryptolocker": segrest de dades
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions @CarlesToronjo
Les empreses privades, però també públiques, cada cop són més conscients de la importància de la seguretat en l'anomenat ciberespai. A través d'internet, els "hackers" (els pirates informàtics) poden accedir a dades, a informació confidencial que es troba emmagatzemada en els sistemes informàtics d'empreses i organismes.
La fotografia · Política catalana
Junts pel Sí
Raül Romeva, Carme Forcadell,  Muriel Casals,  Artur Mas i  Oriol Junqueras presenten al Museu d'Història de Catalunya l'acord de CDC, ERC i les entitats per anar plegats a les eleccions del 27-S.
Recull de premsa
Cardús: "A aquella llista civil sense polítics, una idea pensada a la desesperada, se li ha de reconèixer el mèrit d'haver tornat el seny a tothom"
El sociòleg i membre de l'IEC, Salvador Cardús en un article al diari Ara es congratula que s'hagi aconseguit un acord de cara al 27-S "Ha estat, però, un gran alleujament saber que al final s'aconseguia un gran acord que esvaïa bona part de les incerteses. Ras i curt: que no hauríem de votar un sofà,
Recull de premsa
Carod-Rovira:"No és veritat, doncs, que no tinguin pàtria: tenen la seva, com tothom. Però la seva no és la nostra"
En un article al Punt Avui Josep-Lluís Carod Rovira posa en dubte que els partits d'esquerres estiguin sempre a favor de donar la veu al poble si això no els convé "Si, tradicionalment, es creia que les posicions d'esquerres eren les més favorables als canvis i a donar la paraula al poble,
Opinió · Política catalana
Reflexions sobre la decisió d'en Raül Romeva
Jaume Bosch
Diputat d’ICV al Parlament de Catalunya
  1. ABANDONAR UN PARTIT: ÉS DIFÍCIL FER-HO BÉ.
La pertinença a un partit polític és una decisió voluntària. I és perfectament respectable una decisió en sentit contrari: és a dir la d'abandonar-lo. Només faltaria.
Opinió · Política catalana
"No hi haurà independència!"
Marc Gafarot
Investigador del CIDOB
Per Catalunya s'entén..., o almenys això és el que manifestament creu el president del govern espanyol Mariano Rajoy. I ho repeteix tantes vegades com li convé, fins i tot, com ha fet aquests dies davant de la presidenta de Polònia.
Crònica · Col·lectiu Joan Crexell
Un gran pas endavant però no suficient
Després d'haver perdut vuit mesos en discussions, estratègies i negociacions sovint sectàries i partidistes; i a només vuitanta dies de la data històrica del 27-S, s'ha arribat a un acord fruit de la gran il·lusió de la bona gent del país, però també pel xantatge del president Mas amb les seves amenaces de no convocar-les.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí