Tuesday, 20 de September del 2011 | 19:29
 ·
Entrevista · Política
''Volem construir majories per a fer avançar el país cap a la independència''
Oriol Junqueras
Eurodiputat
Oriol Junqueras ha pres amb força el timó d'Esquerra. Després d'haver resolt qüestions de lideratge ja pot centrar-se en la política del partit i en aquest sentit es mostra clar i contundent en una entrevista a Tribuna.cat. No hi haurà predilecció per ningú en concret. Al contrari, la seva intenció és que la visió de país permeti superar determinats models tàctics i es puguin teixir grans aliances.
 ·
Crònica · Política catalana
Chacón espanyolitza el PSC
L'aterratge electoral de Carme Chacón a Catalunya, un cop ratificada com a candidata, ha comportat la introducció d'un discurs espanyolista gairebé inèdit al PSC, més propi de sectors marginals que no de la majoria del partit.
 ·
Crònica · Economia
Madrid confirma el fiasco del model de finançament català
L'aprovació de l'Estatut va representar, segons molts experts del país gens sospitosos de partidisme, la renúncia a un veritable canvi de model amb bilateralitat efectiva.
 ·
Notícia · Política
Tardà farà tàndem amb Bosch en l'assalt d'ERC al congrés
Oriol Junqueras s'ha mostrat convençut que acceptarà la proposta de ser el número 2 a les eleccions estatals.
 ·
Notícia · Política
"La resposta només podia ser afirmativa"
Joan Tardà confirma que anirà de número 2 en un article al seu bloc en què es posa a disposició de la nova direcció d'ERC.
 ·
Notícia · Societat civil
Les conseqüències col·laterals del cas del Franki de Terrassa
Aquest matí s'ha celebrat un judici contra dos joves que el maig del 2008 van penjar-se durant dos dies a una grua de la Sagrada Família en suport al Franki de Terrassa.
 ·
Notícia · Societat civil
L'Assemblea Nacional Catalana presentarà 'Osona per la independència'
El proper divendres, dia 23 de setembre, a les 9 del vespre al teatre Atlàntida de Vic, està prevista la presentació de l'assemblea Osona per la independència, a càrrec de Ricard Torrents, Lluis Llach i el doctor Jordi Folch.
 ·
Notícia · Cultura
Acció Cultural suspèn la nit literària de la 40a edició dels Premis Octubre
Els tradicionals congressos i els premis se celebraran però no així la cerimònia de lliurament de guardons, fins que l'entitat es recuperi econòmicament de les sancions per les emissions de TV3
 ·
Notícia · Unió europea
Joel Joan denuncia a l'Eurocambra que l'Estat espanyol "maltracta" Catalunya
Ho ha fet en la presentació a Brussel·les del documental 'Spain's Secret Conflict', des d'on ha afegit: "Volem que el món vigili, que estigui pendent de nosaltres".
 ·
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
La Catalunya Nord, encara sense TV3
"La recepció oficial de TV3 a la Catalunya Nord està en mans de Madrid". Així es defensava França aquesta setmana davant de les protestes que diverses entitats de la Catalunya Nord llançaven a les administracions francesa i espanyola per denunciar la manca de recepció de TV3 a la zona.
 ·
Notícia · Política
Què passa amb 'Crònica menuda de Berga'?
El Triangle s'ha endinsat en exclusiva en una de les incògnites més grans del catalanisme a l'Església del país: l'edició del llibre Crònica menuda de Berga del mossèn Josep Armengou (1910-1976), un ideòleg del catalanisme que va influir en el pensament polític nacionalista de tota una generació.
 ·
Recull de premsa · Política
T. Aira: "El proper congrés de CDC ha de ser un nou pas cap a la transició nacional catalana"
"Sobre el concepte de transició catalana, al carrer Còrsega també són clars: La transició nacional va de l'autonomia a l'estat. No té més secret. I reblen: Ho tenim clar. però no podem fer-ho de la nit al dia"
 ·
Recull de premsa · Política
M. Sellarès: "Si l'Estat converteix Otegi en un 'Mandela', que s'atenguin a les conseqüències"
"La societat basca hauria d'entendre que potser és l'hora que un Ibarretxe i un Otegi s'entenguin per construir la nació basca, i si ho fessin serien imparables" ha sentenciat Sellarès.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí