Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 1 de de desembre del 2011 | 18:24
Recull de premsa · Comunicació

Bosch: "Costaria molt d'entendre que la millor idea de Jordi Pujol se la carregués Convergència. I Unió"

"Si el Barça és més que un club, TV3 és la teva. Dos eslògans d'èxit per a dues institucions que, majoritàriament, la gent estima per damunt d'un gol o d'un telenotícies".

Xavier Bosch

El periodista Xavier Bosch s'ha preguntat a un article publicat a l'Ara que TV3, sense la Lliga, s'estalviarà uns 30 milions d'euros, però, "i què hi perdrà?". A Amb TV3 al braç, Bosch ha explicat que Televisió de Catalunya (TVC) deixarà de tenir set partits del Barça "amb audiències que ronden el milió d'espectadors", set del Madrid "amb bones xifres" i un dels dos Madrid-Barça de la temporada, "que és el programa més vist de l'any".

El periodista ha explicat que els altres 23 partits "són una rèmora per a l'audiència dels dissabtes" i que qualsevol pel·lícula "doblaria el share d'un partit amb poc ganxo": "L'interès és tan escàs que, quan surtin a subhasta els drets per a la temporada que ve, si La Sexta no es torna boja, cap televisió en obert no comprarà la Lliga". Bosch ha sentenciat que, tal i com ja saben els clubs i les plataformes de pagament, "la gent no s'acaba d'abonar a GolT o a Canal + Liga perquè, al capdavall, tenen futbol de franc cada dissabte".

Seguint aquest fil argumental, el periodista ha dit que amb les retallades a Televisió de Catalunya, "serà el moment que aquí el tenidor dels drets audiovisuals dels clubs podrà començar a recuperar l'enorme inversió feta", una realitat que permetrà que aquests tenidors "es freguen les mans veient que TV3, la tele realment forta de la FORTA, haurà de renunciar a la Lliga BBVA".

"TV3, per tant, ─ha conclòs─ a part d'anunciants, perdrà vuit partits del Barça a la Lliga però mantindrà el que més interessa: tres anys més de Champions, compartits amb TVE. Televisió de Catalunya (amb dos canals o amb sis) ha estat la principal eina per vertebrar i cohesionar la llengua i la cultura del país. Si el Barça és més que un club, TV3 és la teva. Dos eslògans d'èxit per a dues institucions que, majoritàriament, la gent estima per damunt d'un gol o d'un telenotícies".  Xavier Bosch ha sentenciat que "costaria molt" d'entendre que "la millor idea" de Jordi Pujol se la "carregués" Convergència. "I Unió" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat