Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 4 de de novembre del 2011 | 17:14
Recull de premsa · Política

Ribera: "El dia 20-N passarem per les urnes per última vegada. Però has de saber, Espanya, que s'ha acabat el bròquil"

"Tu i jo no ens entenem i, cosa que és pitjor, no ens volem entendre. La situació ha arribat a un límit de deteriorament que, francament, no és que no vulguem, és que ja no hi ha entesa possible".

Carles Ribera

Fent un paralel·lisme amb les relacions de parella, el periodista Carles Ribera ha sentenciat que la relació entre Catalunya i Espanya "com en totes les relacions de parella" al principi, semblava que "podia funcionar". "Ja fa més de tres dècades del primer cop que vam donar-nos el vot de confiança. Ens hem fet grans i hem madurat, i aquelles esperances dipositades en la nostra relació s'han anat embordeint" ha continuat.

A l'article L'última campanya a Espanya Ribera ha indicat, com en una carta dirigida directament a l'estat, que "això ja no és el que era": "Allò que va començar com un estira-i-arronsa més o menys cordial, que va continuar en una situació de disputes puntuals per temes menors, pel dia a dia, ha anat pujant de to i les coses han arribat a un nivell de tensió insuportable".

L'autor de l'article ha sentenciat que "tu i jo no ens entenem" i que, encara pitjor, "no ens volem entendre": "La situació ha arribat a un límit de deteriorament que, francament, no és que no vulguem, és que ja no hi ha entesa possible". Ribera ha conclòs que "hem trencat massa ponts, hem dinamitat la confiança" i que som "incompatibles". "N'estic fins als nassos d'ajupir el cap ─ha dit─ i de rebre el teu menyspreu, els teus insults i que a sobre em fotis la mesada i te la gastis en les teves coses sense cap respecte per l'esforç que faig per al sosteniment de la llar. Deixem-ho aquí. El dia 20 de novembre passarem per les urnes per última vegada [...]. Però has de saber, Espanya, que ja en tinc ben bé prou".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat